Hudlege avslører hvor ofte du bør dusje: Det er sjeldnere enn de fleste tror

22/06/2024 18:08

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Mange tar en dusj og vasker seg hver dag, men det er faktisk ikke nødvendig, sier en hudlege.

Det er mange som har en fast rutine med å ta en dusj hver morgen. Faktisk er det mange som blir nesten engstelige ved tanken på å ikke ha vasket seg før de forlater hjemmet for å gå på jobb eller skole.

Men faktisk kan det være en god idé å redusere mengden dusjer, da det vil være bedre for huden din.

Ifølge mediet The Sun har en hudlege hevdet at det slett ikke er nødvendig å ta en dusj hver dag. Faktisk ville det være bedre å bare hoppe i dusjen annenhver eller tredje dag, avhengig av livsstilen din.

Dr. Mary Stevenson, som er hudlege og professor i dermatologi ved NYU Langone Health i New York, har forklart at det ikke finnes noe konkret svar på spørsmålet.

Hvor ofte du bør dusje avhenger av en rekke personlige faktorer. Blant annet spiller faktorer som din hud, alder og aktivitetsnivå inn. Hun nøler likevel ikke med å slå fast at du kun skal dusje annenhver eller tredje dag.

Hun påpeker imidlertid at dersom du er fysisk aktiv og svetter mye etter en treningsøkt, er det viktig å vaske deg etter hver treningsøkt.

Videre forklarer hun også at det faktisk er minst like viktig hvordan du vasker kroppen – og det handler derfor ikke bare om hvor ofte du står under dusjen.

"Det folk pleier å gjøre er å såpe hele kroppen inn, noe som egentlig ikke er nødvendig," sier hun. "Du trenger egentlig bare såpe i armhulene, lysken og føttene. Steder hvor du kan lukte."

Grunnen til at hun advarer mot dette er at såpe ikke er bra for huden i større skala. Den bryter ned det øverste oljelaget på huden din som beskytter hudbarrieren og holder cellene hydrert.

Hvis du bruker for mye såpe eller vasker for ofte, risikerer du å fjerne disse oljene helt, og etterlate deg med mer sensitiv hud.

«Å bruke skånsommere produkter når du vasker kan være svært nyttig», anbefaler hun også. "Et triks er å se på ting for sensitiv hud og for babyer, fordi babyprodukter vanligvis er formulert for sensitiv hud."

I tillegg fraråder hun å ta for lange og varme dusjer, da dette kan virke forstyrrende på hudens olje og barriere.

"Vi pleier å si: Hold det til tre minutter og hold det varmt," sier hun.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.