Hun blander varmt vann med dette: Blandingen fjerner magisk flekker fra teppet

14/07/2023 12:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Med denne blandingen kan du enkelt og raskt bli kvitt flekker på teppet.

Rengjøring av teppe kan være en utfordrende oppgave, spesielt når du prøver å unngå å bruke kjemiske rengjøringsmidler.

Heldigvis finnes det en naturlig løsning som kan bidra til å rengjøre og friske opp et teppe – og den løsningen inneholder hvit eddik.

Hvit eddik er en effektiv ingrediens som kan fjerne flekker og lukt fra tepper uten å etterlate kjemikalier og dufter.

For å rengjøre et teppe med hvit eddik, må du først støvsuge teppet grundig for å fjerne løs smuss. Deretter må du blande like deler hvit eddik og varmt vann i en sprøyteflaske.

Hvit eddik er et godt alternativ, da det er mildere enn andre typer eddik og ikke etterlater sterk lukt.

Spray blandingen på teppet og arbeid deretter blandingen inn i teppet. Vær forsiktig så du ikke overmetter teppet med blandingen, da det kan forårsake skade eller misfarging.

Etter å ha børstet blandingen i teppet, tørk den med en klut eller et papirhåndkle. Bruk en ren klut for å fjerne overflødig fuktighet og la teppet tørke helt før du støvsuger det igjen.

Det er verdt å merke seg at rengjøring av et teppe med hvit eddik kan ta litt tid, da teppet må tørke helt før det kan støvsuges igjen. Men resultatet er et renere og friskere teppe som ikke inneholder rester av kjemikalier fra rengjøringsmidler.

Kort sagt, eddik er en naturlig og effektiv løsning for rengjøring av tepper som kan fjerne flekker og lukt uten å skade teppet eller etterlate sterk lukt. Det er også et miljøvennlig og rimelig alternativ som er tilgjengelig for de fleste hjem.

Du kan se effekten av trikset nedenfor:

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.