Hun overlevde dager i skogen uten mat eller vann som 6-åring: Nå forteller hun hvordan

18/03/2023

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En kvinne har avslørt hvordan hun overlevde to dager alene i en skog i en alder av seks år.

Den 29. april 2001 dro seks år gamle Haley Zega på fottur med besteforeldrene sine i Ozark National Forest, Arkansas, USA.

Det endte med at hun ble skilt fra dem da hun ble "trøtt og gretten" etter å ha blitt fortalt at hun ikke kunne gå for å se en foss og tok derfor en annen vei til dem.

Zega ble savnet i totalt to dager, men klarte å holde seg i live uten mat eller vann. Nå 27 år gammel har hun åpnet opp om hvordan hun overlevde.

Zega reflekterer hvordan hun "aldri har vært noen panikk" og alltid har klart å holde seg "rolig" i "ekstrem liv eller død situasjoner", selv i en alder av seks år, i "problemløsningsmodus".

Hun husket: "Fra det øyeblikket jeg gikk tapt, hadde jeg denne imaginære venninnen, Alicia, som holdt meg rolig og på oppgaven og var ikke annet enn en positiv tilstedeværelse for meg mens jeg var savnet.

"Det var tider jeg ikke ønsket å være der ute, og nettene var ganske vanskelige å være alene i mørket, uten noe.

"Jeg hadde det ikke bra, men det gikk aldri opp for meg at jeg ikke ville ha det bra."

Imidlertid innrømmer 27-åringen at hvis hun hadde «vært noe yngre», ville hun sannsynligvis ha «satt seg ned og grått» i stedet for å gå gjennom skogen for å få hjelp.

"Og hadde jeg vært eldre ville jeg ha visst hvor alvorlig situasjonen var og ikke flytte," legger hun til.

Da hun befant seg savnet i "sannsynligvis det mest landlige området mellom Appalachian Mountains og Rocky Mountains", reiste Zega langs Buffalo River "og trodde det til slutt ville føre til en bensinstasjon" og hun kunne "ringe [hennes] foreldre".

Dessverre, forble hun fortapt, og 'spiste eller drakk aldri noe' fordi 'hun ikke visste om hun kunne drikke' vannforsyningen fra elven.

Zega klarte å finne en hule å sove i den andre natten hennes savnet. Det skriver LadBible.

"Jeg hallusinerte familiemedlemmer i trærne og en dal av flamingoer - som jeg synes er en interessant topp i psyken min," forklarte hun.

Heldigvis ble seksåringen til slutt funnet av to menn ved navn William Jeff Villines og Lytle James som forvillet seg bort fra den største 1000-personer sterke søkegruppen - helikoptre som hadde sirklet over hodet og sett ut etter den lille jenta i "en grå skjorte" og 'svarte shorts'.

Zega sier at hun fikk en Diet Cola og sjokoladepudding av de to redningsmennene sine som «kjente skogen veldig godt» og hadde blitt «i hovedsak ledd av» da de fortalte tjenestemenn at de «kanskje leter på feil sted».

"De satte meg på baksiden av muldyrene, og jeg husker at jeg bare ville ri på baksiden av den minste," husket hun.

Til tross for det som må ha vært en skremmende prøvelse for en seksåring å gå gjennom, er Zega fortsatt optimist, og tror fortsatt at "ting vil ordne seg til slutt".

27-åringen bestemte seg: «Jeg tror virkelig at folk er villige til å hjelpe, og det har hjulpet meg med å beholde en positiv holdning når ting ikke har gått bra tidligere.

"Jeg er veldig eventyrlysten - det har ikke stoppet meg fra å ta risiko og jeg har hatt enorme eventyr. Jeg lar ikke frykten styre, og det har fått meg til å behandle folk med vennlighet.

"Selv om jeg aldri ville ønske å gå gjennom det igjen og ikke ville ønske det til noen, vil jeg si at det har hatt en positiv innvirkning på livet mitt generelt.

"Jeg prøver å vise, ja, jeg var et savnet barn, men det er ikke alt jeg er, jeg er ikke definert av det."

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.