Hundetrener avslører: Disse 3 treningstipsene kan spare deg for tusenlapper i veterinærregninger

19/04/2025 16:01

Hanne

LIVSSTIL
foto: Shutterstock
Oppdag de smarte justeringene i hundens treningsrutine som kan forhindre dyre helseproblemer.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

En prisvinnende hundetrener har delt tre enkle, men effektive treningstips som kan hindre at veterinærregningene dine skyter i været.

Det skriver Express.

I en tid hvor kostnadene for dyrehelse er høyere enn noensinne, mener Shelina Duke fra London at det aldri har vært viktigere å trene hunden sin – både for å styrke trivselen og unngå uheldige situasjoner.

Shelina driver "With The Flo", en nettbasert og fysisk hundetreningstjeneste, og sier:

"Som hundetrener med stor lidenskap for dyrevelferd har jeg sett det meste. Hunder er fantastiske følgesvenner, men de har også sine uvaner som kan føre til dyre veterinærbesøk hvis de ikke tas tak i tidlig. Derfor vil jeg dele tre topp tips som kan spare deg for mye penger – og samtidig gjøre hundens liv tryggere og bedre."

Hun har byttet ut en karriere som lærer for å følge drømmen om å jobbe med hunder, og brenner for å hjelpe eiere med å forebygge vanlige atferdsproblemer.

"Jo tidligere vi oppdager og håndterer atferd eller helseproblemer, desto lettere – og billigere – er det å gjøre noe med dem", sier hun.
"Jeg ønsker å gi hundeeiere kunnskapen og verktøyene de trenger for å holde hundene glade, friske og borte fra veterinærens undersøkelsesbord."

Her er Shelina sine beste tips for å holde hunden din trygg, veloppdragen – og frisk:

1. Glem "La den være" – lær "Ta den" i stedet
De fleste hundeeiere bruker kommandoen "la den være" når hunden nærmer seg noe den ikke bør spise – som en drue eller en kyllingbeinbit. Men problemet er at "la den være" ofte betyr at alt er tillatt til du sier noe annet. Da kan hunden rekke å sluke noe farlig før du i det hele tatt har reagert.

Ved å lære hunden kommandoen "ta den", snur du spillet. Nå vet hunden at ingenting er deres før de får klarsignal. Det gjør at de venter på tillatelse – og det reduserer risikoen for at de spiser noe giftig eller skarpt.

2. Bytt ut "slipp" med "bytt"
Når hunden har fått tak i noe – mat, en sokk eller et papirlommetørkle – og du sier "slipp", skjønner hunden at du vil ha det. Det gjør gjenstanden mer verdifull for dem, og kan føre til kamp og stress – eller at hunden sluker gjenstanden før du får tak i den.

Ved å lære kommandoen "bytt", lærer du hunden å gi slipp på én ting for å få noe annet – for eksempel en godbit eller en favorittleke. Resultatet er en roligere situasjon, mindre frustrasjon og færre turer til veterinæren for å hente ut svelgede ting.

3. Søvn er viktig for hundens helse
Du lurer kanskje på hva søvn har med trening å gjøre, men faktum er at mange hunder ikke får nok dyp søvn. Det kan føre til stress, uro og helsesvikt. En trøtt hund er mer uoppmerksom og utsatt for ulykker og uønsket atferd.

De fleste hunder trenger mellom 16 og 20 timer søvn per døgn – valper ligger i det øvre sjiktet. Sørg for at hunden har et rolig sted å sove, uten forstyrrelser. Har du burtrening, kan du dekke buret og legge til rette for ekstra hvilepauser gjennom dagen. Rolig bakgrunnsstøy, som en vifte eller myk musikk, kan også hjelpe.

Ekstratips: Kjenn hundens kropp
Jo bedre du kjenner hundens kropp, jo raskere merker du om noe er galt. Alt fra tannkjøtt og pels til halens bevegelser kan fortelle deg noe. Hvis du oppdager en kul, endret atferd eller noe som ikke føles normalt – søk hjelp tidlig. Tidlig oppdagelse kan spare deg for både bekymringer og store veterinærregninger.

Ved å gjøre små justeringer i hverdagen kan du skape en tryggere og mer harmonisk hverdag for både deg og hunden – og unngå unødvendige kostnader i prosessen.