Hvordan gjøre steinharde avokadoer til smørmyke på et blunk

30/04/2025 11:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Ikke flere harde avokadoer – dette trikset endrer ALT.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Har du noen gang sittet igjen med en avokado som burde vært prikken over i-en til lunsjen – men i stedet var hard som en stein?

De fleste er kjent med denne situasjonen, og heldigvis finnes det et overraskende enkelt triks som kan redde dagen.

Og nei, det handler ikke om å kaste den i ovnen eller mikrobølgeovnen – det ødelegger bare konsistensen.

En brun papirpose og litt frukt utgjør hele forskjellen.

Ifølge kokken Kirk Muenzenberger er det den raskeste og mest naturlige måten å få avokadoene dine modne på kort tid.

"Legg avokadoene i en brun papirpose. Tilsett noen få frukter som produserer mye etylengass (epler, bananer, kiwi). Rull posen godt sammen og la den stå over natten. Det er alt du trenger å gjøre," er hans råd ifølge Expressen.

Det er fruktens eget hormon – etylengass – som akselererer modningsprosessen.

Når du legger avokadoen i en papirpose med frukt som bananer eller epler, blir denne gassen fanget og da blir den fort dårlig.

Neste morgen vil avokadoen din være mør, kremaktig og klar for toast eller guacamole.

Plasser posen i et kjølig hjørne av kjøkkenet – men ikke i kjøleskapet og ikke i direkte sollys. Sistnevnte kan ødelegge teksturen, og kulde stopper modningsprosessen helt.

Og husk: hvis avokadoen fortsatt er hard og lysegrønn neste morgen, trenger den bare en dag til i posen.

Da er du garantert perfekt moden frukt – uten venting og frustrasjon.