Hvordan unngå elektrisk hår i vinter

06/01/2022 08:36

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du er lei av at håret blir elektrisk, kan du stoppe det sånn her.

Med kulde og vinter kommer hver gode hårdags ultimate Judas: Statisk elektrisitet.

Fenomenet som kan forvandle deg fra supermodell til poseame raskere enn du kan si "snø".

Ikke bare gjør statisk elektrisitet nesten umulig å holde styr på lokkene. Du risikerer også å få dårlige nerver fra vanlig rap over hendene når du blir elektrokuttet av dørhåndtak og andre metallobjekter.

Men mens de fleste av oss biter tennene sammen og lever med dette lille irriterende hverdagsproblemet når solen er lav på himmelen, er det faktisk ikke behov for det. Statisk elektrisitet kan "kureres". Og det er til og med ganske enkelt, skriver norsk P4.

Selvfølgelig kan tørrhet og stående pels forhindres med fuktighetsgivende sjampo, balsam og hårkurer. Men din beste venn er virkelig en metallkam.

En metallkam kan nøytralisere elektrisitet. Det samme kan hårklipp av metall eller hårnåler.

For at hårklipp eller nåler skal fungere, må de berøre hodebunnen. Derfor er det enkleste sannsynligvis å ha en metallkam i vesken eller lommen. Alt du trenger å gjøre er å kamme kammen gjennom håret mens du berører noe metall - for eksempel et bordben eller dørhåndtak.

Metallet fungerer dermed som en ledende effekt på elektrisiteten og bør redusere plager som vilt hår og støt over fingrene.