I denne alderen bør du slutte å drikke alkohol ifølge eksperter

23/02/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Når du når en viss spesifikk alder, bør du slutte å drikke alkohol ifølge en nevrolog.

Ifølge alkoholindeksen var 2100 dødsfall forårsaket av alkoholdiagnoser i 2022, noe som tilsvarer 25 dødsfall per 100.000 innbyggere 15 år og eldre. Det skriver Folkehelseetaten på sine nettsider.

Det er ingen hemmelighet at alkohol ikke er bra for kroppen, og ingen tviler på at alkoholisme kan være dødelig. Men det viser seg at du ikke trenger å innta store mengder alkohol før det blir skadelig.

Det melder Pourquoi Docteur.

Ifølge franske medier kan alt utover standard to glass om dagen for kvinner og tre for menn øke risikoen for kreft i munnen, svelget, spiserøret, tykktarmen og endetarmen.

I tillegg kan disse få glassene øke risikoen for leversykdom og psykiske lidelser.

Men det slutter ikke der.

Overdreven forbruk kan også være knyttet til tidlig demens. I et intervju sammenlignet nevrolog Richard Restak alkohol med et «direkte nevrotoksin», med andre ord, et stoff som skader eller ødelegger funksjonen til nervesystemet.

For å unngå de nevnte risikoene bør du ifølge eksperten slutte å drikke alkohol helt når du fyller 65:

"Jeg anbefaler på det sterkeste at personer som er 65 år eller eldre fullstendig og permanent avstår fra alkohol."

Han rådet også folk til å revurdere forholdet til alkohol – uavhengig av alder. Drikker du for mye alkohol kan det ha stor innvirkning på både kropp og sinn.

Det beskrives blant annet at for mye alkohol kan gi «et alvorlig tap av nyere hukommelse».

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.