Idas pollenallergi forsvant da hun gjorde en endring i kostholdet

Foto: Shutterstock

Den 17 år gamle Ida gjorde bare én endring i kostholdet, og så kunne hun legge medisinen på hylla.

Svenske, 17 år gamle, Ida Hultberg, har hatt store problemer med pollenallergi i årevis. Alle som har allergier er klar over hvor svekkende og irriterende lidelsen kan være.

En fjerdedel av alle voksne nordmenn lider av pollenallergi. Symptomene begynte alltid å dukke opp hos Ida Hultberg om våren, symptomer i form av røde øyne, kløe og prikking.

Les også

Klar for ny klubb: ”Messi vil bringe mange trofeer hit”

Siden de vanlige medisinene som kan kjøpes på apoteket ikke hjalp henne, begynte hun og moren å undersøke emnet på nettet. Skriver Newsner.

Mor og datter fant ut at et bestemt tilsetningsstoff kan være verdt å ekskludere fra dietten når man er allergisk.

Tilsettningsstoffet sitronsyre har nummeret E330 og brukes i mat som antioksidant og surhetsregulator.

– Vi skjønte hvor mye som inneholder sitronsyre, sier Ida Hultbergs mor Karin Hultberg.

– Det at det er i syltetøy og juice, vil jeg gjette, men at det også er i yoghurt, brus, kjeks, kaker, iskrem, søtsaker, chips og noe annet, det ante jeg ikke, legger hun til.

17 år gamle Ida Hultberg begynte å utelukke sitronsyre fra kostholdet sitt, og hun la raskt merke til endringene i kroppen.

– Plutselig trengte jeg ikke lenger å ta øyedråpene mine, og snart trengte jeg heller ikke nesesprayen, sier Ida Hultberg.

Metoden med å ekskludere sitronsyre fra dietten har blitt stadig mer populær de siste årene.

Det er ikke utført vitenskapelige studier som støtter de positive opplevelsene som mange hevder å ha fått, men metoden sprer seg uansett fordi den angivelig hjelper flere typer allergier - fra høysnue til dyreallergi, skriver Newsner.

Les også

Elev skulle tegne det finske flagget - svaret hans er genialt