Ikea tidobbler prisene

20/11/2023 20:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hos den svenske møbelgiganten er ikke prisen redusert – men økt.

To lenestoler til henholdsvis 18.990,- og 19.990,-. En vase til 1790 kr. En lampe til 1290 kr. 

Det er slik Ikeas fire gode tilbud for den kommende Black Friday høres ut – og ja, du leste riktig.

Hos den svenske møbelgiganten er ikke prisen redusert – men økt – på de utvalgte produktene. For å være presis har de tidoblet seg.

Men det er mening med galskapen.

"Det er en myte om at langvarig design koster mye penger. Det er synd, for det er langt fra slik det alltid har vært, som Christian Mouroux Pedersen, landskommunikasjonssjef i Ikea, forklarer:

"Derfor øker vi prisene på en rekke produkter på Black Friday for å starte en debatt om hvorvidt høy kvalitet alltid kommer med en høy pris."

De fire produktene som får spesielt stor pris på dagen, som ellers er synonymt med årets store salgsdag, går under navnene Persbol, Ekenäset, Konstfull og Lövmånad.

Christian Mouroux Pedersen påpeker at Ikea på grunn av de store produksjonene av de enkelte produktene kan optimere energi, distribusjon og ressurser og samtidig fortsatt holde en høy kvalitet.

«Bør ikke kvaliteten på møbler og boligtilbehør vurderes ut fra materialvalg, holdbarhet og design i stedet for pris?» spør han i en pressemelding:

«Det er det vi mener på Ikea. Vi ser i dag at nesten likeverdige designerprodukter, i overveiende samme materialer som våre, lett kan koste ti ganger mer. Derfor vil vi en dag utfordre den tankegangen ved å øke prisene.'

Allerede på lørdag blir prisene normale igjen på de to lenestolene, på vasen og på lampen.

Da koster de igjen 1899,-, 1999,-, 179,- og 129,-.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.