Ikke flere mygg, fluer og edderkopper i hjemmet: Disse 8 plantene holder insektene ute

02/02/2024 13:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slik holder du insekter utenfor hjemmet, ved ganske enkelt å ha de riktige plantene hjemme.

Selv om sommeren er et stykke unna, har noen ubudne gjester allerede gjort seg komfortable i hjemmet ditt, borte fra vinterkulden: insekter.

For de som ønsker å holde hjemmet sitt fritt for skadedyr, uten å ty til kjemikalier, tilbyr naturen en sjarmerende og effektiv løsning: vanlige planter.

Disse plantene gir ikke bare farge og liv til hjemmet, men fungerer også som naturlige insektavstøtende midler. Her er en liste over planter som kan holde insektene unna:

  1. Lavendel: Denne planten er ikke bare vakker, men også effektiv til å frastøte møll, lopper, fluer og mygg takket være dens nydelige duft.

  2. Peppermynte: Kjent for sin forfriskende duft, som er behagelig for mennesker, men lite tiltalende for insekter som mygg og edderkopper.

  3. Sitrongress: Inneholder citronella, en naturlig ingrediens i mange insektmidler, og er ideell for å holde insekter unna.

  4. Agastache Cana: Med sine lilla blomster og en duft som mygg synes er lite tiltalende, er denne planten et utmerket tillegg til ethvert hjem.

  5. Basilikum: Denne populære kulinariske urten avgir dufter og oljer som frastøter insekter samtidig som den tilbyr friske blader til kulinariske formål.

  6. Rosmarin: En annen kjøkkenfavoritt, rosmarin er effektiv mot insekter og tilfører aroma og smak til retter.

  7. Sitronmelisse: Denne planten har en sterk sitrusduft som fungerer som et insektmiddel, og bladene kan også brukes til å brygge te.

  8. Ringblomst: Vakre og fargerike, disse blomstene inneholder pyrethrum, en naturlig ingrediens i mange insektmidler.

Ved å integrere disse plantene i hjemmet ditt kan du oppnå et miljø som er motstandsdyktig mot insekter uten å måtte bruke sterke kjemikalier. Nyt fordelene med et naturlig skjermet hjem og den ekstra bonusen med friske urter og blomster.

Kilde: JokesDaddy.com .