Forkjølelses- og influensasesongen er over oss, og du har sikkert allerede tilbrakt noen dager i sengen omgitt av tørkepapir og hostesaft. Nå berømmer brukere av sosiale medier et hjemmelaget middel som lover å bidra til å bekjempe forkjølelse, sår hals og mer.
Metro melder at forskeren Tim Spector har delt oppskriften sin på Instagram, men advarer om at oppskriften ikke er for sarte sjeler.
Fermentert i honning
I sitt innlegg sier han: "Hvordan lage den enkleste fermenterte maten og et flott middel å ha for hånden for forkjølelses- og influensasesongen."
Det er enkelt å lage: de eneste ingrediensene du trenger er hvitløksfedd og en krukke med honning.
"Alt du gjør er å legge skrelte hvitløksfedd til rå honning og riste," forklarte Tim og la til:
"La blandingen gjære på et mørkt sted, snu glasset hver dag for å sikre at hvitløksfeddene holder seg dekket av honning. Det kan også være lurt å åpne glasset for å lufte det etter noen dager."
Kan vare i ett år
Tim bemerket at videoen ble filmet i løpet av sommeren i Spania, hvor det var mye varmere. I de kaldere månedene trenger blandingen mer tid for å gjære fullstendig.
"Den vil fortsette å gjære mer jo lenger du lar den stå og bør vare et år eller mer utenfor kjøleskapet," sa han.
Forskeren fortsatte med å forklare helsefordelene med hvitløk og hvordan det kan hjelpe immunforsvaret vårt i vintermånedene.
"Hvitløk er lastet med prebiotisk inulinfiber som støtter tarmhelsen din og antas å ha antimikrobielle og antivirale egenskaper som kan bidra til å bekjempe forkjølelse og influensa," forklarte forskeren og fortsatte:
"Tilsvarende har honning vist seg å forbedre hostefrekvensen og alvorlighetsgraden i forsøk på mennesker."
Flott for immunsystemet
Blandingen høres ut som en livredder, men hva mener ekspertene om hvitløk og honningbrygg?
Abbas Kanani, Superintendent Pharmacist ved Chemist Click, sier til Metro.co.uk at Tim har rett - honning og hvitløk er bra for immunforsvaret vårt.
"Både hvitløk og honning har beviste helsemessige fordeler året rundt og i forkjølelses- og influensasesongen," sier Abbas og legger til:
"Den viktigste helseingrediensen i hvitløk er allicin, som gir hvitløk antibakterielle og sykdomsbekjempende egenskaper. Honning er naturlig høy i antioksidanter kalt flavonoider og polyfenoler. Disse kjemikaliene hjelper til med å bekjempe betennelser i kroppen."