Kan gjøre deg syk: Slik må du aldri oppbevare avokadoen din

24/05/2023 17:50

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et "hack" for lagring av avokado har gått viralt, men eksperter har hevdet at det faktisk kan gjøre deg syk.

Matvareprisene skyter i været, og derfor er mange nok på jakt etter flere måter å spare penger på matinnkjøpene sine. Videre har folk også begynt å bli flinkere til å lagre maten, og gjøre noe med den dagen etter.

Men en spesifikk "hack" som hevder å holde avokado friskere lenger, har nå blitt slått ned av eksperter - da det faktisk kan forårsake diaré på grunn av bakteriene det kan skape.

Lagringstrikset - som har blitt viralt på TikTok og har blitt hyllet som "strålende" av mange brukere - oppfordrer folk til å legge avokadoene sine i vann for å forhindre at de blir brune.

Imidlertid kan metoden faktisk skape det perfekte stedet for farlige bakterier å trives, noe som betyr at du kan bli syk hvis du bestemmer deg for å spise den vannlagrede avokadoen.

Tilhengere av hacket hevder at det bremser oksidasjonsprosessen og derfor forhindrer at avokadoen blir for moden for tidlig, og selv om dette kan være sant, skaper det også et avlsmiljø for bakterier som listeria og salmonella som finnes på overflaten av avokadoen.

Det skriver Mirror.

"Da vi ble oppmerksomme på denne trenden, så vi at folk brukte dette trikset, og at det fungerte for dem. Å senke avokadoen i vann bremser oksidasjonsprosessen, noe som får avokadoen til å bli overmoden. Selv om det er klart at trikset holder avokadoene friskere lenger, bør du ikke bruke dette hacket, da det er farlig."

"Når du senker avokadoene dine i vannet, skaper du et miljø som gjør at menneskelige bakterier som listeria og salmonella kan trives," sa Scott Evans.

Lagringsekspertens syn ble også støttet av diettist Dr. Duane Mellor ved Birminghams Aston University, som sa at mens bakteriene "ufarlig eksisterer" på overflaten av en avokado, kan det å spise frukten etter at den har blitt lagret i vann øke risikoen for  å "plukke dem opp".

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.