Kast aldri disse posene: Her er 5 geniale ting du kan bruke dem til

22/07/2023 17:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De kommer vanligvis med nyinnkjøpte sko og vesker, og de fleste kaster dem ut umiddelbart.

Vi har alle fått de små posene med silikagel som kommer i en helt ny pose eller esken med de nye skoene dine. De går som oftest rett i søpla – da det faktisk til og med står skrevet på dem at de må kastes – og vi vet også alle hvor plagsomt det kan være om posen med de små kulene får hull.

Men, her er faktisk 5 gode grunner til å ikke kaste posene, for det viser seg faktisk at det finnes mange smarte triks der de små posene kan komme godt med.

1. Bruk dem til å tørke blomster

Tørkede blomster er fine å pynte hjemmet med, men du kan bruke de små kulene til å tørke blomstene med – og som en bonuseffekt kan du la dem stå sammen med blomstene etter at de har tørket. De absorberer fuktighet og vil derfor sørge for at blomstene fortsetter å se bra ut.

2. Redder telefonen din

Vi kjenner alle følelsen! Vi slipper telefonen i toalettet, en sølepytt, i badekaret, søler over det hele, går i regnet – you name it. Poenget er at hvis telefonen din har blitt våt, så er silikagel en perfekt alliert i redningsarbeidet.

Ta telefonen fra hverandre så mye du kan og legg telefonen i en pose med kulene, da kan de nok redde telefonen fra fuktskader.

3. Beskytt gamle minner

Noen er samlere mer enn andre, men har vi ikke alle et gammelt kjært minne som vi beholder? Gamle fotografier, barnas tegninger, kjærlighetsbrev eller andre lignende ting. Sett posene med silikagel sammen med minnene du lagrer, så sørger de for at minnene dine er beskyttet mot fuktskader.

4. Holder sølvtøyet fint

Sølvtøy er vakkert – men det kan være vanskelig å forhindre at det blir anløpet. De små posene kan også være til hjelp her. Legg noen poser i bestikkskuffen og nyt at sølvtøyet ditt beholder fargen.

5. Bedre sikt i bilen

Det er farlig å bevege seg ut i trafikken med tåket foran. En smart måte å unngå dette på er å legge en pose med silikagel på dashbordet. De fjerner fukt og forhindrer ikke minst at det blir fuktig.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.