Kjemiker avslører hemmeligheten bak den perfekte koppen te

01/02/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kjemikeren deler nå sin hemmeligheten.

Dr. Michelle Francl, en kjemiker fra USA, har avslørt det hun mener er hemmeligheten bak å lage den perfekte koppen te - ved å tilsette en klype salt og en liten mengde varm melk.

Dette uventede tipset, rapportert av Daily Mail, har vekket interesse blant te-entusiaster.

Vitenskapen bak denne metoden ligger i de kjemiske egenskapene til te. I følge Dr. Francl er forårsaket av den bitre smaken som ofte oppleves i te av tanniner som frigjøres under brygging.

Ved å tilsette salt blokkerer natriumionene bitterheten, og forsterker smaken av teen.

I tillegg anbefaler Dr Francl å legge til sitron for å forhindre skum som noen ganger dannes på overflaten. Hun deler også sine preferanser for teposer og skjeer - hun foreslår store teposer, en liten, solid, forvarmet skje og å helle melken i etter te - i strid med noen britiske tradisjoner.

I et intervju med The Guardian sa Dr. Francl kvaliteten på te i USA, hvor varmt vann fra springen ofte brukes der resulterer i "forferdelig" te.

Oppvokst i Midtvesten, en region kjent for sitt kaffeforbruk, utviklet hun en lidenskap for te.

Gjennom sin forskning innen kjemi og år med tedrikking, har Dr. Francl utforsket nyansene i hva som gjør en god kopp te.

Hennes unike tilnærming til teproduksjon, som kombinerer vitenskapelig innsikt med personlig erfaring, gir et nytt perspektiv på en elsket drikkevare.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.