Gjør hverdagen enklere med enkle triks som sparer tid, reduserer rot og gjør matlagingen morsommere.
Kjøkkenet blir nok aldri det samme igjen!
Forleng holdbarheten til urter
Pakk ferske urter inn i fuktige tørkepapir og oppbevar dem i en lufttett pose i kjøleskapet – dette holder dem friske i flere dager.
Bruk glass til å hakke hvitløk raskt
Legg hvitløksfeddene i en krukke med lokk og rist kraftig – skallet løsner og feddene er klare til bruk.
Frys ned rester i isbitbrett
Frys ned overflødig kraft, sitronsaft, pesto eller pisket krem i isbitbrett. Perfekt for matlaging i små porsjoner.
Unngå overkoking med en tresleiv
Legg en tresleiv over en kjele med kokende vann – dette hindrer at vannet koker over.
Gjør skjærebrettet sklisikkert
Legg et fuktig oppvaskhåndkle eller et stykke sklisikker matte under skjærebrettet for å unngå at det sklir.
Rengjør blenderen på sekunder
Fyll blenderen halvveis med varmt vann og litt oppvaskmiddel. Bland i 10 sekunder, skyll – ferdig!
Bli kvitt dårlig lukt på hendene
Gni hendene mot en overflate av rustfritt stål (f.eks. en skje eller vasken) etter å ha håndtert løk, hvitløk eller fisk – dette vil effektivt fjerne lukten.