Kvinne deler enkle, men geniale triks for å tørke klær effektivt

01/02/2022 10:52

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Privat
Foto: Privat
En kvinne har delt en video på TikTok der hun viser hvordan hun angivelig tørker klærne sine på et tørkestativ på bare to timer.

Glasgow-baserte Scot Alix Byrne har delt et strålende triks som betyr at du aldri trenger å gjøre uten favorittskjorten din igjen fordi den fortsatt henger for å tørke.

Da hun bodde i en ett-roms leilighet med partneren sin, Andrew, oppdaget Byrne det smarte tørketrikset, som hun sier kan tørke en hel vask med klær på omtrent to timer. Unilad  skriver.

I videoen, som har blitt delt på sosiale medier TikTok og kan sees her, blir Byrne sett fylle opp vaskemaskinen sin, helle vaskemiddel inn og starte den på normalt, som de fleste andre ville gjort. 

Det er først etter vasken at trikset kommer inn i bildet. Her viser hun hvordan hun setter tørkestativet opp mot en tent radiator og henger opp klærne slik at radiatoren kan bidra til å tørke klærne.

Ikke så banebrytende, tror du? Trikset er heller ikke helt gjort... Klærne blir bare supert tørre hvis du følger Byrnes råd og kaster et stort ark over tørkestativet og radiatoren.

På denne måten holder arket den varme luften fra radiatoren nær klærne, og ifølge Byrne kan klærne tørkes om omtrent to timer på denne måten.

Hun har siden forklart at hun kom på ideen da hun fortsatt hadde et vått ark som måtte tørkes, og hun kom til den konklusjonen at det var det beste stedet å henge det uansett, da det ikke var mye plass i den lille leiligheten.

"Jeg prøvde å finne ut hvor jeg skulle henge lakenet for å tørke, over hele kjøkkendøren, da det alltid ender opp med å lukte som hva du lager mat," sa hun.

Hun delte så sin oppdagelse med bildeteksten: "Jeg tror [...] Dette trikset vil hjelpe mange mennesker fordi det sparer penger på tørking. Du har sannsynligvis varmen på uansett, da det er januar.

Hun har også uttalt at det er perfekt for små leiligheter, fordi du deretter kan pakke bort tørkestativet etter kort tid og bruke plassen til noe annet.

Imidlertid stilte flere brukere på TikTok spørsmål om det ikke "stjal" all varmen og om det ikke forårsaket problemer med fuktigheten, som Byrne svarte at man kunne la arket være litt åpent for å sirkulere varmen i leiligheten, og at et vindu ajar eller en avfukter var en god ide når det gjelder fuktighet.

Mange roste Byrnes idé i kommentarfeltet, og flere kunne også bekrefte at det fungerte, med en skrift: "Har gjort dette i årevis, det er faktisk fantastisk, alle klærne mine tørker raskt."

En annen skrev: 'Definitivt gi dette en sjanse! Det tar tre dager å tørke en hel vask full av klær.