Kvinne med ADHD: – Jeg ante ikke at disse vanene var 5 av symptomene

29/09/2023 18:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinne har avslørt fem overraskende vaner som personer med ADHD, inkludert henne selv, ofte har.

I dag lærer vi mer og mer om egenskapene som personer med ADHD ofte viser.

En livscoach har nå avslørt fem mindre kjente atferdsmønstre som personer med denne hyperaktivitetsforstyrrelsen ofte viser, inkludert henne selv. Det skriver The Mirror.

ADHD, som står for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, er en lidelse som påvirker folks atferd.

Ifølge British National Health Service (NHS) kan personer med denne lidelsen virke rastløse, ha problemer med å konsentrere seg og opptre impulsivt.

Kelly Baum, fra USA, ble diagnostisert med ADHD i en alder av 30 år og sier at hun ikke kunne tro det da hun fant ut hvilke av vanene hennes som kunne tilskrives lidelsen.

«Ærlig talt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant ut det etter min sene diagnose», undertekst hun videoen hun delte på TikTok.

Kelly forklarte at personer med ADHD ofte vil høre på den samme sangen om og om igjen i uker eller måneder til de har "tømt alle følelsene" ut av melodien og er lei av den.

En annen oppførsel er å utsette små oppgaver, også de som bare tar noen få minutter.

"Selv om du vet at det bokstavelig talt vil ta deg fem minutter, kan du ikke få deg selv til å gjøre det," sa hun og la til:

"Uansett hvor hardt du prøver, eller uansett hvor mange ganger folk sier til deg, 'Bare gjør det', klarer du ikke."

Kelly nevnte også at det å stadig støte på møbler er en overraskende vane blant mennesker med ADHD.

"ADHD [...] kan påvirke propriosepsjonen din, som er kroppens evne til å oppfatte bevegelse og kroppsstilling," forklarte hun.

Det kan også komme som en overraskelse for folk at kaffe kan ha den "motsatte" effekten på personer med ADHD, som Kelly sa at det kan få dem til å føle seg slitne.

"Dette har å gjøre med at de har et lavere dopaminnivå. Når du drikker kaffe, øker dopaminnivåene dine og ting jevner seg ut og du føler deg litt mer avslappet, på en måte som en dose sentralstimulerende medisiner," sa livscoachen.

Hun avsluttet med å si at det siste symptomet på ADHD er å sitte lenge i bilen etter ankomst til et reisemål.

"Dette er fordi de ofte har vanskelig for å bytte oppgaver. Det er som om du må jobbe deg frem til det," forklarte hun.

Siden hun delte videoen har den blitt oversvømmet med kommentarer fra brukere som var raske til å dele tankene sine om informasjonen hun delte.

"Har diagnostisert med ADHD og jeg hørte på de samme tre sangene hele sommeren lmao," skrev en bruker.

"Jeg vil bokstavelig talt sitte i bilen min i en time etter at jeg kommer hjem... Nå vet jeg hvorfor!" svarte en annen bruker.

"Wow, jeg trodde jeg var den eneste som bare satt i bilen min sånn," sa en tredje, mens en fjerde skrev:

"Ikke jeg som gikk rundt i huset mitt uten lys i flere måneder fordi jeg ikke gidder å skifte lyspærer. Jeg har lyspærene."

Læs også: