Kvinner som er sammen med stygge menn har de beste parforholdene

21/06/2022 18:30

Anniken Hauge

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er penere enn den mannlige partneren din, så lover det godt for forholdet deres.

Hvis man selv kunne velge, så ville de fleste sikkert foretrekke en partner som både er søt, snill, ærlig, morsom, hengivende og ser smashing ut.

Men er man som kvinne interessert i å finne den eneste ene, så bør man kanskje gå på kompromiss med det siste punktet. Det skriver Independent.

Det påstår i hvert fall forskere fra Florida State University samt Southern Methodist University i Texas.

De mener nemlig å ha funnet ut at kvinner har større sannsynlighet for å være i et bra forhold, hvis de er sammen med en attraktiv mann.

Dette oppsiktsvekkende utsagnet er basert på en studie foretatt blant 113 nygifte par, og mer presist viser undersøkelsen at parforhold fungerer best hvis kvinnen i forholdet er mer attraktiv enn sin mannlige partner.

Parene i undersøkelsen hadde alle vært gift i mindre enn fire måneder og var alle i slutten av 20-årene.

Innledningsvis ble alle forsøkspersonene fotografert, hvorpå utseende deres ble rangert på en attraktivitets-skala fra 1-10.

Deretter ble de stilt en rekke spørsmål, hvor det viste seg at de mennene som ble vurdert til å være mindre attraktive enn hustruene deres, også var de som gjorde mest for å ta vare på og tilfredsstille partneren deres. 

De mindre attraktive mennene forklarte at de blant annet var gode til å gi gaver, utføre plikter i hjemmet, gjøre mer ut av utseende samt gjøre seg ekstra umake i sengen.

Alt sammen som et indirekte forsøk på å ’holde på’ deres attraktive kvinnerr.

- Mennene så ut til å være mer engasjerte, og investerte mer i å tilfredsstille kjærestene deres når de følte de hadde gjort det bra (i forhold til å finne en flott partner, red.) forteller en av forskerne bak studiet. 

Alt i alt mente forskerne å kunne konkludere at menn og kvinner var best tjent i ekteskap hvor kvinnen er penere enn mannen.

Det resulterte nemlig i oppmerksomme og kjærlige menn samt kvinner som satt ekstra pris på mennenes hengivenhet.

Av samme grunn bør kvinner kanskje fremover vurdere å være mindre strenge på udseendemessige krav, når jakten på ’Mr right’ går i gang. 

Se på det som en langtidsinvestering.

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.