Lege advarer: Denne maten bør barn under 1 år ALDRI få

23/09/2023 05:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det som ser ut til å være uskyldig mat, kan vise seg å være dødelig for spedbarn.

En lege har avslørt hvordan selv en teskje honning kan forårsake lammelser, synsforstyrrelser og i verste fall død hos de aller yngste.

Honning kan være dødelig for barn under 1 år på grunn av risikoen for infantil botulisme (spedbarnsbotulisme) som oppstår i forbindelse med inntak av sporer fra bakterien Clostridium botulinum.

Hvis sporene kommer inn i babyens tarm, kan de omdannes til aktive toksinproduserende bakterier. Symptomene kan variere fra trivielle til svært alvorlige, inkludert muskelsvakhet og problemer med å snakke og svelge.

Dr. Sam fra Singapore delte den hjerteskjærende historien om en to måneder gammel baby som tilsynelatende ble syk over natten, selv om han utelukkende ble ammet.

Barnet sluttet plutselig å drikke melk og ble helt slapt når det ble løftet opp.

Legene fant ut at barnet hadde lav muskeltonus og ble innlagt på sykehus, men dessverre ble det verre, skriver Daily Mail.

"Det medisinske teamet utførte et bredt spekter av tester, men kunne ikke finne det underliggende problemet. Barnet ble flyttet til intensivavdelingen og legene begynte å diskutere omsorg ved livets slutt med foreldrene," forklarte Dr. Sam og la til:

"Alt virket tapt - til de sendte avføringen hans for testing og fant Clostridium botulinum, en bakterie som produserer en gift som lammer muskler."

Videre undersøkelser viste at foreldrene hadde dyppet babyens smokk i honning for å gjøre det mer tiltalende. Selv om honning er trygt for barn over ett år, er et spedbarns tarm ikke tilstrekkelig utviklet for å bekjempe bakterien.

"Sporene trengte inn i babyens tarm og multipliserte - forårsaker ødeleggelse og til slutt resulterer i infantil botulisme," sa Dr. Sam og la til:

– Heldigvis ble barnet behandlet og skrevet ut etter en måneds sykehusopphold.

Legen avslørte også at bakterien oppstår som sporer både rå og bearbeidet honning, og derfor kommer han nå med en advarsel om ikke å gi den til barn under 1 år. Mange takket Dr. Sam for hans livreddende helseråd.

"Jeg vil takke deg [...]. Jeg håper det hjelper andre foreldre," sier en kvinne.

"Legen min sa spesifikt at jeg ikke skulle gi barnet mitt honning før han var to år gammel," skrev en annen.

"Så skummelt – heldigvis gikk det bra med barnet," sa en tredje.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.