Lege advarer: Du bør aldri sitte på toalettet i mer enn 10 minutter

03/12/2023 20:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For mange mennesker er det å gå på do den eneste delen av dagen hvor de kan ha litt tid for seg selv.

Ofte vil de da bruke ti minutter eller enda lenger på å bla gjennom sosiale medier på telefonen eller lese nyheter.

I en NordVPN-undersøkelse sa 65 prosent av 9 800 voksne at de tar med seg telefonen når de må på toalettet. Det skriver Unilad .

I alle de undersøkte landene tar 26-41-åringer telefonen mest med på toalettet, med Gen-Z-generasjonen (18-25) på andreplass.

Hvis du er i Spania, er det mer sannsynlig at du bruker telefonen på toalettet, siden nesten 80 prosent av respondentene i landet sa at de bruker mobilen for å holde seg opptatt.

Denne statistikken er absolutt mer alarmerende enn du kanskje tror, ​​siden for mye tid på toalettet kan føre til noen uventede helseproblemer.

Dr. Roshini Raj, en gastroenterolog ved NYU Langone, sa: "Du bør vanligvis ikke bruke mer enn et gjennomsnitt på omtrent 10 minutter."

Legen la til at å sitte i lange perioder på toalettet kan føre til hemoroider og noen ganger til og med hovne årer som kan være smertefullt i analområdet.

Men legen advarte om at dette også kan skyldes utformingen av toalettet.

Hun sa: "Så det faktiske anorektale området henger litt lavere enn den delen som blir støttet - lårene dine.

"Akkurat i den posisjonen får tyngdekraften alt til å henge litt, og det forårsaker press på venene.

"Så selv om du ikke anstrenger deg, hvis du bare sitter der og tenker på noe annet, gjør noe annet, blir det lagt et visst press på disse årene."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.