Lege advarer: Du bør ikke bruke telefonen når du er på toalettet

21/11/2023 08:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis vi går på do og sannsynligvis vil bruke mer enn bare en krone der inne, er det sannsynlig at vi kan ta noe inn for å hjelpe til med å fordrive tiden.

Kanskje går vi old school som en fyr i en film og leser avisen, kanskje vi faktisk har en bok der inne og venter på vår ankomst, eller kanskje vi bare blar gjennom telefonen vår.

Jeg mener, hvis vi svarer på e-poster mens vi er der, jobber vi fortsatt teknisk ikke sant?

Men det er tydeligvis ikke akkurat den beste ideen for enkelte selskaper å ta enheten ned på toalettet.

Dette er som en gastroenterolog har sendt ut en advarsel til de av oss som liker å bruke telefonene våre mens vi sitter på toalettet.

Dr. Sethi er gastroenterolog – i utgangspunktet gastroenterolog og utdannet ved Harvard og Stanford – og deler medisinske råd på TikTok.

Han sier det kan «virke ufarlig å bla gjennom feeden på sosiale medier eller svare på noen e-poster» mens du sitter på toalettet, men advarer om at det faktisk kan få «noen alvorlige konsekvenser».

Dr. Sethi forklarer, "For det første kan det å bruke telefonen mens du gjør nummer to føre til langvarig sitte på toalettet, noe som kan forårsake belastning og press på endetarmen og anusen.

"Dette kan føre til problemer som hemoroider, analfissurer og til og med rektal prolaps."

Og hvis det å få indre og ytre hemoroider ikke er nok til å avskrekke deg fra å dykke inn i gruppechatten fra toalettet, er det kanskje dette.

Legen fortsetter: "Et annet problem er at det kan være en grobunn for bakterier. Studier har funnet at en gjennomsnittlig smarttelefon er skitnere enn et offentlig toalettsete."

I fjor fant forskere ved University of Arizona tidligere at mobiltelefoner bærer 10 ganger flere bakterier enn de fleste toalettseter. Det er det LADbible skriver.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?