Lege avslører: Vi har drukket vann feil hele livet

19/08/2023 17:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Å gjøre denne vanlige feilen når du drikker vann kan føre til mange forskjellige helseproblemer, ifølge en lege.

Etter utallige år med menneskelig historie, ville man forvente at etter oppfinnelsen av hjulet og reisen ut i rommet, ville vi i det minste være mestere i kunsten å drikke et glass vann.

Likevel viser det seg at vi faktisk har mislyktes på dette mest grunnleggende området i våre liv gjennom hele livet.

Å konsumere en slurk vann virker ganske enkelt, og man kan lure på hvordan feil kan oppstå. Likevel, ifølge en medisinsk ekspert, gjør vi alle en viss feil som kan få alvorlige helsekonsekvenser.

Det melder Daily Star.

Dr. Olivia Andersson, en anerkjent lege ved St. Mary's Hospital i London, deler sin kunnskap om at å drikke vann mens du står oppreist faktisk kan ha en negativ innvirkning på kroppen vår.

I utgangspunktet kan inntak av vann mens du står oppreist forstyrre fordøyelsesprosessen alvorlig.

"En ubalanse i nervene oppstår når du raskt bruker vann stående, noe som kan føre til forstyrrelse av balansen mellom kroppsvæsker og føre til økt toksisitet og fordøyelsesbesvær," forklarer Dr. Andersson.

Hun legger til at denne praksisen også kan indusere leddgikt smerte, da nervene er i en anspent tilstand i denne stillingen, noe som skaper en ubalanse i væskefordelingen i kroppen.

"Drikkevann mens du står kan føre til opphopning av væske i leddene og potensielt utløse problemer med leddgikt og leddskade," advarer hun.

Videre kan det ha en negativ innvirkning på oksygenmetningen i kroppen, og dermed påvirke lungene, hjertet og andre vitale organer.

Dr. Andersson forklarer videre:

"Når du står opp og drikker vann, passerer væsken gjennom systemet uten tilstrekkelig filtrering og med høyt trykk mot underlivet. Dette resulterer i urenheter i vannet som setter seg i blæren og kan skade nyrefunksjonen."

Det er også andre tips angående vanninntak, som inkluderer ikke å skylle hele glasset på en gang og unngå å drikke veldig kaldt vann.

Romtemperatur vann er å foretrekke, da det støtter bedre fordøyelse, reduserer oppblåsthet og kan til og med bidra til å regulere kolesterolnivået.