Lege med ekkel advarsel - det er derfor du bør bruke klær når du sover

09/02/2024 06:00

redaktion

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foretrekker du å sove med eller uten klær på?

Det er uten tvil en smakssak, men debatten om hva du skal ha på deg til sengs har rast i årevis. Mens noen foretrekker å dekke seg til i nattøy før sengetid, er det også de som kaster seg under dynen slik naturen har laget dem.

En lege har nå lagt mer bensin på debatten om å kle seg til sengs, og basert på reaksjonene på sosiale medier ser det ut til at den nye informasjonen har fått noen til å revurdere nattevanene sine.

Ekkel advarsel

Dr. Anthony Youn, bedre kjent som @tonyyounmd på TikTok, deler regelmessig informativt innhold med sine følgere. I en av sine siste videoer diskuterer han et kontroversielt tema.

I videoen viser den amerikanske plastikkirurgen Dr. Anthony Youn at det ikke er en god idé å sove naken. Han påpeker at en gjennomsnittsperson fiser 15-25 ganger om dagen, og en betydelig del av disse fisene kan slippes mens du sover.

Selv om det er en naturlig kroppsfunksjon, får Youn det til å høres litt mindre romantisk ut.

Han forklarer: "Hver gang du fiser, gir du også ut en liten mengde fekalt materiale," og legger til: "Selv om det ikke er noe 'drit', viser en vitenskapelig studie at underbuksene dine faktisk fanger disse partiklene. Så for partnerens skyld: Ha undertøyet på."

Det finnes unntak

Selv om det er unntak, som Dr. Anthony Youn forklarer i kommentarfeltet til videoen hvor kvinner bør lytte til gynekologen sin og menn bør ta på seg underbukser.

Videoen har blitt en stor hit på TikTok med over 10 millioner visninger og mer enn 700 000 likes. Kommentarfeltet flyter over av reaksjoner, fra humoristiske kommentarer om antall fiser til folk som nå vurderer å sove alene resten av livet.