Lege med vill avsløring: Det er derfor du ALDRI må klemme kvisene dine

14/09/2023 22:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har en kvise, hold fingrene langt unna

Mens nesten alle har opplevd å våkne opp med en stygg rød kul i ansiktet på et eller annet tidspunkt, har en ledende fastlege avslørt hvorfor du aldri bør klemme på en kvise.

Dr. Raj Arora, fra Windsor, har delt hvordan det kan gjøre huden din verre og hvorfor du bør bruke kremer for å takle uren hud i stedet for å klemme på dem.

Hun spurte sine 34 000 følgere på TikTok: "klemmer du kviser?"

"Jeg vet at det er veldig fristende å klemme en kvise når den er der på hudens overflate, men her er grunnen til at du ikke bør gjøre det," sa hun i videoen.

"Å klemme en kvise vil ikke nødvendigvis løse opp problemet. Det kan faktisk presse puss og bakterier dypere inn i huden. Det kan resultere i mer hevelse og rødhet, noe som faktisk gjør kvisen mer synlig. Klemmer og spretter kviser kan også føre til skorper, rødhet, arrdannelse og hyperpigmentering som kan ta måneder før hun forsvinner, sa hun til følgerne sine.

Hun advarte om at 'noen spesielle arr kan bli permanente. Så å klemme dem er ikke den rette veien.

Dr. Raj har noen tips om du vil at kvisen skal gå bort, og nevner medisiner som et passende middel. "Du kan bruke visse geler eller kremer som 5 prosent benzoylperoksid.

Dette kan bidra til å tørke ut kvisen og redusere utseendet," sa hun.

Andre reseptfrie kremer hun anbefalte inkluderer medisinerte kremer eller behandlinger som inneholder salisylsyre, en beta-hydroksysyre [som] hjelper til med å tømme porene og hjelper til med å behandle og fjerne akne. Det skriver DailyMail.

Avslutningsvis sa eksperten at hvis du har mange kviser, kan du konsultere legen din eller hudlege.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.