Legen advarer: Av denne ekle grunnen bør du aldri sove uten klær

05/09/2023 20:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Legen fraråder å sove naken, uansett om du sover alene eller sammen med en partner – og grunnen er ekkel.

Det har vært en debatt i mange år om man skal sove med eller uten klær om natten. Nå har en lege forklart hvorfor du ikke bør sove naken.

Legen har klart å skape debatt på TikTok etter å ha delt en video der han fraråder å sove naken om natten. Grunnen til å ikke gjøre dette er ikke så deilig.

Dr. Anthony Youn av det sosiale mediehåndtaket @tonyyounmd, deler regelmessig informativt innhold med sine følgere. En av hans siste videoer handler om hvorfor det er uhygienisk å sove naken.

I videoen sier Dr. Anthony Youn, en plastikkirurg i USA, at du ikke bør sove naken, ettersom en gjennomsnittlig person "pusser 15-25 ganger om dagen".

En stor del av disse fisene kan slippes mens du sover. "Dette kan skje mens du sover, og en vitenskapelig studie har vist at hver gang du slipper gass, gir du også ut en liten mengde fekalt materiale," sier han, og fortsetter:

"Det er sant, selv om det ikke er tull. Den samme studien viser at underbuksene dine vil fange opp disse partiklene. Så for partnerens skyld: behold undertøyet på."

I kommentarfeltet til videoen understreker han imidlertid at det ikke alltid er slik at man må ha undertøyet på.

"For kvinnene: Hvis gynekologen din ber deg sove uten undertøy, hør på ham. For gutta: ta på deg underbuksene før du legger deg," skriver han i kommentarfeltet.

Siden videoen ble delt på TikTok har den fått mer enn 10 millioner visninger og mer enn 700 000 mennesker har likt den. Flere av seerne har også gitt uttrykk for at de er overrasket over denne avsløringen.

"15-25 ganger om dagen? Jeg overpresterer i hvert fall på ett område," skriver en person på spøk, mens en annen ganske enkelt skriver: "Min seng. Mitt valg."

«Jeg kommer til å sove alene resten av livet nå», sier en tredje bruker, som tilsynelatende synes det var ekle nyheter å få.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.