Legen advarer: Derfor må du aldri holde en fjert inne

14/08/2023 21:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er faktisk "farligere" enn du kanskje tror.

Du har en vind du trenger å slippe ut, men du er på et sted med mange mennesker, så du er bekymret for om den kan være høy eller verre - stinkende.

Uansett må du gjøre det med en gang – vi gjør det alle sammen.

Men en NHS-lege har avslørt den dystre grunnen til at du aldri bør holde farten inne.

Dr. Karan Raj la ut på TikTok og forklarte at folk i gjennomsnitt fiser omtrent 14 ganger om dagen. Dette er skrevet av The Sun.

"Jo mer jo bedre. Hvis noen forteller deg at de ikke fiser, lyver de og du bør avvise dem umiddelbart, ellers har de en tarmobstruksjon, som er en medisinsk nødsituasjon," spøkte han.

NHS-legen forklarte til sine 4,2 millioner TikTok-følgere at gjennomsnittlig "pruttvolum" er nok til å fylle en mellomstor ballong.

"Hvis du holder en fis for lenge, kan den bli reabsorbert i blodet og blåses ut når du puster ut," advarte han.

Dette kan bety at pusten din lukter ganske vondt.

En ekspert har tidligere sagt at det å holde i en fis kan føre til at magen blir distensjon. Professor Clare Collins, en ernærings- og kostholdsekspert ved University of Newcastle sa at å holde luft inne for lenge betyr at oppbyggingen av tarmgass til slutt vil unnslippe via en ukontrollerbar fis.

"Den første fisen på dagen din er vanligvis den største. 75 prosent av fisene produseres av bakterier i tykktarmen. Ufordøyd mat tygges opp av mikroskopiske prutproduserende bakterier og disse samler seg før de blir til dine vanlige fiser," forklarte Dr. Karan.

"25 prosent av fisene er svelget luft som du ikke raper, og oppløst gass kommer fra blodet som kommer inn i tarmene dine. 99 prosent av en fis er ikke-stinkende gasser som hydrogen, karbondioksid og metan," la han til.

Han la til at hydrogen og metan er brannfarlig, derfor kan man tenne en fjert – selv om han var rask med å påpeke at dette ikke ble anbefalt.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.