Legen advarer om populær frisyre for menn

07/04/2023 13:07

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er interessert i den populære frisyren, vær forsiktig.

Jared Leto har det, Leonardo DiCaprio har det, Jake Gyllenhall har det, og til og med Nicklas Bendtner har hatt det.

Den kjente mannebollen finner du på toppen av utallige kjendishoder, og den er nå også vanlig i gatebildet.

Men nå har eksperter virkelig triste nyheter for alle menn med den populære frisyren.

Det amerikanske nettstedet Science Mic melder at den moderne frisyren kan føre til sykdommen 'traction alopecia'.

Hudlege Sabra Sullivan ser det ofte. "Det er veldig, veldig vanlig. Jeg ser det sannsynligvis en eller to ganger i uken," forteller hun til Mic.

Lidelsen forårsaker vikende hårfester og ruvende tinninger som en direkte konsekvens av at håret trekkes tett tilbake over lang tid.

«Det trekker i hårsekkene på en måte som håret ikke kan håndtere», sier Sullivan til Science Mic, og legger til at over tid kan frisyren føre til at hårsekkene dør og samtidig skape permanente arr.

Eksperter sier de har sett en økning i menn med tilstanden, men den rammer også kvinner med en forkjærlighet for stramme hestehaler. «Når du har skadet hårsekkene, vokser ikke håret ut igjen», sier stylist Dennis Zuniga.

Den svenske førsteamanuensisen og hudlegen Lars Norlén kjenner igjen lidelsen.

"Det er ikke noe nytt. Hvis du har en tett støt over lang tid, dreper du i det lange løp folliklene og så får du aldri mer hår der. Det skjer ikke alle, men det er ikke et uvanlig fenomen. hos de som har trange frisyrer over lengre tid», sier han til svenske Metro, og legger til at han ofte ser det hos menn som går med bolle, men at det er mest vanlig hos kvinner.

Sabra Sullivan har noen gode råd til langhårede menn som elsker bollestilen. "Bare ikke gjør frisyren så stram. Du vil ikke ha en hårtransplantasjon senere i livet."

Foto: Shutterstock