Legen avslører: 2 kosttilskudd du bør ta hver dag

27/10/2023 13:00

redaktion

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er to kosttilskudd du kanskje bør ta hver dag.

Supermarkedshyllene er fulle av vitaminer og kosttilskudd, og det er ikke overraskende at vi som forbrukere kan bli forvirret over hva vi egentlig bør ta.

I følge NHS (National Health Service) bør vi ideelt sett få i oss alle nødvendige vitaminer og mineraler fra et sunt og balansert kosthold, men dessverre kommer mange av oss under dette målet. Det er her vitamin og kosttilskudd kommer inn i bildet.

Derfor har Dr. Mindy Pelz anbefalte at du bør ta minst to vitaminer, der kjønn og hormoner spiller en avgjørende rolle, skriver Mirror.

I podcasten "The Diary Of A CEO", Dr. Mindy Pelz slik: "For kvinner er det viktigste kosttilskuddet hun noen gang kan ta magnesium. Magnesium påvirker alle hormoner i kroppen din.

"For menn vil jeg si det viktigste tilskuddet - det er mange av dem - men når det kommer til hormoner, er sink viktig fordi sink produserer testosteron."

Det andre viktige kosttilskuddet som bør ha en plass i alles medisinskap er vitamin D. Dette «solvitaminet» fremmer opptak av kalsium og fosfat fra tarmen og avsetning av disse mineralene i bein og tenner.

Vitamin D er også viktig for blant annet immunforsvaret og musklene.

Eksperter anbefaler at alle bør ta et daglig tilskudd på 10 mikrogram vitamin D, som også finnes i melk, eggeplomme, lever og fet fisk.

"Vi må alle være oppmerksomme på vitamin D-nivåene våre. Hvis vitamin D er under 30, er immunsystemet ditt kritisk svekket, så du må få det over 30. For hormonell helse ønsker vi å se det opp rundt 60- 70 for å ha de best mulige hormonene," sier Dr. Pels.

Du kan lese på Folkehelseinstituttet hva som er rett mengde med tilskudd av D-vitamin for deg.