Legen avslører: Bruk dette dusj trikset og bli mindre syk

02/01/2024 07:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forskning viser at Dr. Mosleys triks kan gi deg nesten 30 prosent mindre sykefravær!

I en fersk episode av BBC Radio 4-podcasten "Cold Therapy", Dr. Mosley:

"Forkjølelsen er noe vi av og til kan jobbe med og utnytte på måter som kan fremme vår helse og velvære."

I denne podcast-serien utforsker legen kraften til kulde ved å undersøke den nyeste forskningen og snakke med eksperter.

Verten forklarte at kombinasjonen av varme og kulde har en lang historie, som den finske praksisen med å veksle mellom en varm badstue og et kaldt bad, som har vært knyttet til mange fordeler, inkludert lang levetid.

Du trenger imidlertid ikke reise hele veien til Finland for å nyte godt av disse fordelene. Dr. I stedet foreslo Mosley å veksle mellom varmt og kaldt vann når du dusjer.

Han påpekte: "I tillegg til å redusere stress, kan bytte mellom varmt og kaldt vann også øke energien din og overraskende redusere mengden sykefravær du tar."

Dette rådet støttes ikke bare av Dr. Mosley, men også av en nederlandsk studie som involverte over 3000 mennesker delt inn i to grupper: de som tok varme dusjer og de som vekslet mellom varmt og kaldt vann.

Forskerne fant at bruk av begge temperaturene gir overraskende fordeler.

Dr. Mosley bemerket: "I løpet av den påfølgende vinteren tok de som brukte varm-kald-kombinasjonen nesten 30 prosent mindre sykefravær, og de fleste rapporterte et løft i energinivået. Så mye at nesten to tredjedeler av deltakerne fortsatte med varm-kald dusj etter endt studie."

Han la til: "For meg var den virkelig gode nyheten at å avslutte med en kalddusj på 30 sekunder var like effektivt som hele 90 sekunder."

Hvis du vil prøve dette, kan Dr. Amir Pakravan, gjest i podcasten og konsulent innen sport, trening og muskel- og skjelettmedisin, for å starte med vann som er litt varmere enn kroppstemperaturen og deretter bytte til noe kaldere.

Dr. Pakravan sa: "Det fryser ikke, det er ikke null, det er innenfor et område som vil være samme temperatur som å drikke et kaldt glass vann."

Dr. Mosley prøvde personlig denne metoden og anbefaler å starte med en rask skylling i varmt vann, etterfulgt av 30 til 40 sekunder med kaldt vann.

Han bemerket at han ofte tar seg tid til å synge noen vers av en sang, noe som hjelper mot kuldesjokket.

Han avsluttet med å si: "Hvis du veksler mellom varmt og kaldt, kan du oppleve bedre humør og energi og færre sykedager. En varm dusj etterfulgt av en kald er en enkel måte å integrere fordelene med kulde i livet ditt."

Kilde: Express.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.