Legen forklarer: Derfor bør du ikke bruke flip-flops

28/07/2023 21:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er et populært fottøy om sommeren, men dessverre er ikke skoen bra for føttene.

For mange av oss er flip flops synonymt med solfylte dager, enten vi er ved bassenget eller bare går rundt i hagen.

Men en ekspert har dessverre en dårlig mening angående sommerens mest brukte fottøy ved å påpeke de viktigste feilene i skoens design.

På TikTok forklarte den Singapore-baserte fotterapeuten Paul Macaulay hvorfor han personlig aldri ville bruke flipflopsene som kommer mellom tærne.

I klippet trakk han frem sandaler laget av det populære merket Havaiiana for å ha en rekke "røde flagg".

"De er veldig flate og veldig tynne, de gir ikke mye fotstøtte," forklarte han, og la til at for at flip-flops skal få hans spesielle godkjenningsstempel, må de ha "litt av en hælskål".

Han kritiserte også flipflops som ikke har innebygd buestøtte, og påpekte at standardremmen ikke «gir sikkerhet for foten». Dette skriver Indy100.com.

"Vi vil gjerne se noe med en stropp rundt hælen som kan gi mer stabilitet til ankelen og holde foten på plass, eller til og med typen som har en stropp foran som holder foten nede," sa han (så det er gode nyheter).

Eksperten påpekte også at mangelen på støtte fra klassiske flip-flops gjør at mange må ta tak i skoen med tærne for å unngå at de faller av.

Til slutt advarte han om at fordi de er så åpne, kan flipflops tørke ut føttene dine. Dette kan være spesielt "høy risiko" for diabetikere, sa han, fordi "tørrhet kan forårsake sprekker, og disse sprekkene kan bli til sår."

Likevel insisterte han på at det er en tid og et sted for sandaler - nemlig å ha på seg på en tur til stranden eller bassenget.

"Hvis du bare går, la oss si 500 til tusen skritt, og du ikke vil være massivt fysisk aktiv, er jeg alt for det," sa han i en annen TikTok-video.