Legen gjør dette etter badet: Har utallige fordeler for helsen

06/02/2024 19:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det enkle lille tilskuddet til baderutinen kan ha stor effekt.

Det kan være lurt å undersøke om det er ting du kan gjøre for å forbedre helsen din. Noen ganger kan små ting ha stor innvirkning, og det trenger ikke å kreve kjøp av dyre produkter eller medisiner. Den kvinnelige legen Janine deler en overraskende lett implementer bar endring i baderutinen din som kan gjøre en stor forskjell for helsen din.

Janine Bowring, lege og herbalist, og mor til fem, deler nå et viktig råd om dusjing av vannrutiner. Med et omfattende publikum på YouTube som deler sin innsikt, understreker Bowring viktigheten av et ofte oversett skritt i badekaret - slutten med kaldt vann.

Bowrings råd, som hun forklarer i detalj i en av YouTube-videoene sine, er å avslutte enhver dusj med en strøm av kaldt vann, spesielt over hodet og brystet. "Det fordeler leptinreseptorene," sier Bowring, som påpeker at dette trinnet er avgjørende for å oppnå hormonell balanse gjennom leptinresistens. Denne praksisen, ifølge Bowring, er ikke bare bra for kropp og sinn, men spiller også en rolle i vekttap.

Det er verdt å merke seg at kaldtvannsfinishen ikke bare er en overfladisk skjønnhetsrutine. Bowring fremhever sin dypere innvirkning på kroppen, inkludert dens evne til å stimulere vagusnerven. "Det hjelper den parasympatiske delen av nervesystemet, noe som gjør at du slapper av," forklarer hun. Denne prosessen bidrar til bedre humør og reduserer angst og nervøsitet.

For de som ønsker å innlemme denne praksisen i sine daglige rutiner, anbefaler Bowring å lede den kalde strømmen av vann mot ansiktet og brystet og holde seg under strålen så lenge som mulig. "Det vil hjelpe din generelle helse mye," legger hun til. Hennes råd er ikke bare basert på personlig erfaring, men også på hennes kompetanse som lege og herbalist.

Du kan se hele videoen nedenfor: