Legg et tørt håndkle i tørketrommelen: Når du ser hvorfor vil du også prøve det

24/07/2023 19:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med dette geniale trikset kan du spare både tid og penger.

En av hjemmets plikter – og som i mange hjem kan være vanskelig å komme til bunns i, er vaskeriet. Spesielt i barnefamilier hoper haugene seg opp på rekordtid.

Derfor tyr mange til å kaste noe av klærne i tørketrommelen for å bli raskere kvitt haugene. Men alle de våte klærne kan fortsatt ta tid å tørke.

Mange kjenner nok også til situasjonen hvor man i siste liten husker at man må vaske et klesplagg før bruk – og det er rett på et hengende hår man kan få det tørt.

Enten du er presset på tid eller bare ønsker å spare litt energi når du skal bruke tørketrommelen, er dette trikset helt genialt.

Slik reduserer du tørketiden enkelt

Alt du trenger er et tørt håndkle. Når vi kaster en stor haug med våte klær i tørketrommelen, tar det fortsatt lang tid før det blir tørt. Det blir veldig fuktig inne i tørketrommelen når alt det våte tøyet er lukket i varmen.

For å få fart på prosessen kan du i stedet slenge inn et tørt håndkle sammen med alle de våte klærne – og vips så får du se hvor fort det går.

Det tørre håndkleet absorberer fuktigheten som kommer inn i tørketrommelen når den er i gang. Derfor vil også de våte klærne tørke mye raskere.

Hvis du er presset på tid og ønsker å fremskynde prosessen, kan du bytte ut håndkleet med et nytt, tørt etter en tid.

Da vil du raskt komme til bunns i vaskehaugene, eller ha tørketrommelen i kortere tid, slik at strømregningen blir lavere – da er det bare å bruke dette geniale «tørketrikset».