Lei av å vente? 2 innstillinger på iPhone gjør ladningen mye raskere

06/11/2023 22:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Da trenger du ikke å klare deg uten det så lenge!

Det kan være ganske frustrerende å se iPhones batteriprosentindikator sakte tikke opp når du trenger å lade på kortest mulig tid.

Men heldigvis er det noen få ting du kan gjøre for å fremskynde prosessen og få enheten fulladet på et øyeblikk.

Det skriver siden Toms Gudie.

Faktisk innebærer en raskere iPhone-lading ganske enkelt å bytte til noen få innstillinger på telefonen.

Hvis du leter etter raskest mulig ladetid, må du sørge for at iPhone er satt til flymodus. Denne modusen begrenser flere av enhetens kjernefunksjoner, for eksempel å koble til Wi-Fi og søke etter mobilsignal. Med all den strømkrevende aktiviteten midlertidig satt på pause, kan iPhone fokusere utelukkende på å lade raskere.

Hvis du stadig vil kunne kontaktes

Selvfølgelig vil du kanskje fortsatt bruke enheten mens den lades, eller du vil bare være tilgjengelig via Wi-Fi eller mobiltjeneste, noe som gjør flymodus til en no-go. I disse situasjonene bør du aktivere spareblussmodus.

Denne innstillingen reduserer enhetens arbeidsbelastning ved å deaktivere ikke-essensielle bakgrunnsfunksjoner og dempe skjermens lysstyrke. Det er en god halvveis løsning hvis du fortsatt trenger å bruke iPhone gjennom hele ladeprosessen.

Enda bedre, hvis du kan, slå dem begge på sammen for å redusere iPhones strømforbruk så mye som mulig.

Ikke sikker på hvordan du slår på flymodus eller lavstrømmodus på iPhone? Nedenfor finner du en enkel å følge veiledning om hvordan du slår på disse to innstillingene og låser opp raskere iPhone-ladehastigheter på få sekunder.

Slik gjør du det

1. Åpne Innstillinger

Åpne Innstillinger-appen.

2. Slå på flymodus

I Innstillinger-menyen vil du se et flyikon. Trykk på den for å aktivere flymodus. Du vet at den er på når en liten flylogo vises øverst til høyre på iPhone-skjermen.

3. Rull ned til Batteri

Hvis du også vil aktivere spareblussmodus, blar du ned til du ser alternativet Batteri i Innstillinger-menyen. Klikk for å åpne undermenyen Batteri.

4. Slå på spareblussmodus

Øverst på undermenyen Batteri vil det være en bryter til spareblussmodus. Trykk på knappen for å aktivere spareblussmodus. Batterilogoen skal nå bli gul for å innikere at enheten har gått inn i spareblussmodus.