Lei av umodne avokadoer? Slik kan du modne den på bare to minutter

12/01/2024 13:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være vanskelig å si om en avokado er moden.

Avokado er utrolig allsidig og passer til nesten alle måltid. De er perfekte i salater, smørbrød, wraps eller smoothies, og denne frukten er ekstremt populær av gode grunner, som Express påpeker.

En utfordring med avokado er imidlertid at de bare har et kort tidsvindu hvor de er virkelig deilige.

Lei av umodne avokadoer?

Avokado skal være deilig kremet, men en undermoden avokado kan være bitter eller helt smakløs. Motsatt kan en avokado som er overmoden være misfarget, stinkende og ikke i det hele tatt appetittvekkende.

For de som ikke vil vente flere dager på at avokadoene skal modnes ordentlig, deler Taste of Home en rask løsning som krever bare én avokado, en mikrobølgeovn og to minutter.

Slik gjør du det:

  1. Skjær avokadoen i to.

  2. Ta ut steinen.

  3. Pakk hver halvdel inn i mikrobølgeovnsikker plastfolie.

  4. Sett avokado-halvdelene i mikrobølgeovnen.

  5. Varm dem i to minutter.

  6. La dem avkjøles til de er behagelige å ta på.

  7. Skyll deretter halvdelene under kaldt vann for å stoppe varmingen.

Nå er avokadohalvdelene dine klare til bruk. Du kan smøre dem på toast, bruke dem i wraps, blande dem til en smoothie eller lage den ultimate guacamole.

Kreativiteten på kjøkkenet er grensen din.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.