Liten tid til middag? Deilige fajitas i airfyrer på bare 25 minutter

24/01/2024 21:00

Emma

LIVSSTIL
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
De smaker så himmelsk!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Frityrgryter blir mer og mer vanlig i danske kjøkken, spesielt etter denne julens massive interesse for akkurat dette kjøkkenapparatet.

Blant fordelene med en frityrgryte er at den trenger veldig lite fett for fortsatt å gjøre en gitt mat sprø og godt tilberedt, akkurat som du kan lage omtrent hva som helst i den.

Men det er en ny verden når du må lage mat på en ny måte, og derfor er det mange som kanskje ikke helt vet hvor de skal dra - så her får du en utrolig enkel, sunn og ikke minst deilig oppskrift på fajitas, som bare tar noen minutter å tilberede,  før du kaster den i airfryer!

Dette trenger du

Du kan lage fajitas med forskjellige typer kjøtt, men denne oppskriften er med kyllingekjøtt.

  1. Ca 900 gram kyllingstrimler (kan også reduseres til 450 gram for å la grønnsakene få mer "plass")

  2. Rød, gul og grønn paprika, 1 av hver

  3. Fajita krydderimix

  4. 1 løk (vanlig eller rød)

  5. 2 ts olivenolje

  6. Salt og pepper

Slik gjør du det

Skjær paprikaene i lange biter, tykkelse bestemmer du selv. Skjær løken, enten i strimler eller terninger.

Hell kyllingstrimlene i en bolle og tilsett grønnsakene. Hell salt og pepper over blandingen og tilsett Fatjia-krydderet (hvis du kjøpte krydderet i poseform, kan du bare helle det hele i bollen).

Tilsett olivenoljen og rør alt godt mens du forvarmer airfryeren til 190 grader.

Når alt er blandet og krydderne er fordelt mellom ingrediensene, legger du hele blandingen i kurven til frityrkokeren og legger den tilbake i frityrkokeren.

For best resultat, hvert tiende minutt bare ta ut kurven og rør blandingen slik at alt er jevnt stekt. Regn med at blandingen har 20-25 minutter.

Når du synes alt ser ut til å ha fått nok, er det bare å ta ut kurven og helle blandingen på tallerkener, i forvarmede tortillas eller noe helt annet, så serveres det!

Tips: Hvis du velger å bruke blandingen i tortillas, kan det være lurt å bruke litt guacamole, salsa eller fettfattig fraiche av noe slag, ellers kan det bli litt tørt.