Ønsker barna dine å kunne spise is morgen, middag og kveld – og du vil helst at de skulle fått i seg litt mer frukt?
De to tingene kan nemlig kombineres i denne bananisen på pinne.
Ispinnene er veldig enkle å lage, og rett og slett ganske sunne. Og ja, voksne kan også nyte dem!
Til 4 ispinner trenger du:
2 modne bananer
100g mørk sjokolade
Nøtter, kokosmel, frysetørkede bær eller lignende til strø – jeg brukte hakkede salte mandler
Skrell bananene og skjær dem over på midten (ikke på langs).
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/3f/34/3f342202de14bbaf48fce17c55c8a136.webp)
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/e9/73/e97355a62ab5e04a3e2d0dd1ef5aeec5.webp)
Stikk en ispinne av tre i hver halve banan, og pakk dem ned i individuelle fryseposer.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/1c/95/1c95c9d9c82af5d6d98471f4d1c32542.webp)
Legg bananene i fryseren til de er gjennomfrosne.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/e5/b6/e5b635f76d39f925fff80048f0613029.webp)
Hakk de saltede mandlene mellomfint.
Smelt den mørke sjokoladen på veldig svak varme i en gryte, eller alternativt over et vannbad.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/ca/0c/ca0c8c1a5aeb30ad10303e44f279c618.webp)
Dypp de frosne bananene i den smeltede sjokoladen eller bruk en matpensel til å pensle sjokoladen på bananene.
Sjokoladen stivner fort, så vær klar med nøttestrøet med én gang – jeg brukte hakkede salte mandler.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/e5/b6/e5b635f76d39f925fff80048f0613029.webp)
Bananispinnene kan nå legges på frys igjen – i deres respektive poser – eller spises med det samme.
Og så: Vær så god.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/6a/cb/6acb6964bff49b841164d03e510d227a.webp)
Sabine Murati er 26 år og er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada, og blogger om steinalderkost og helse på mypaleopantry.com.