Ønsker barna dine å kunne spise is morgen, middag og kveld – og du vil helst at de skulle fått i seg litt mer frukt?
De to tingene kan nemlig kombineres i denne bananisen på pinne.
Ispinnene er veldig enkle å lage, og rett og slett ganske sunne. Og ja, voksne kan også nyte dem!
Til 4 ispinner trenger du:
2 modne bananer
100g mørk sjokolade
Nøtter, kokosmel, frysetørkede bær eller lignende til strø – jeg brukte hakkede salte mandler
Skrell bananene og skjær dem over på midten (ikke på langs).
Stikk en ispinne av tre i hver halve banan, og pakk dem ned i individuelle fryseposer.
Legg bananene i fryseren til de er gjennomfrosne.
Hakk de saltede mandlene mellomfint.
Smelt den mørke sjokoladen på veldig svak varme i en gryte, eller alternativt over et vannbad.
Dypp de frosne bananene i den smeltede sjokoladen eller bruk en matpensel til å pensle sjokoladen på bananene.
Sjokoladen stivner fort, så vær klar med nøttestrøet med én gang – jeg brukte hakkede salte mandler.
Bananispinnene kan nå legges på frys igjen – i deres respektive poser – eller spises med det samme.
Og så: Vær så god.
Sabine Murati er 26 år og er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada, og blogger om steinalderkost og helse på mypaleopantry.com.