Magisk triks for å fjerne mose fra flisene: på bare 15 minutter vil du bli kvitt problemet

07/04/2024 15:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
På bare 15 minutter vil du bli kvitt problemet.

Et stort antall nordmenn sliter hvert år med den store synderen – nærmere bestemt mose – som ødelegger estetikken til uteområdene dine i så stor grad.

Det er ekstremt frustrerende å se grønne moseflekker i sprekkene i oppkjørselen eller mellom terrasseflisene. Selv om mosen kan virke ufarlig ved første øyekast, blir den faktisk veldig glatt i fuktige vinterforhold.

Så det er ikke bare irriterende å se på, men det øker også risikoen for å skli og potensielt treffe. Det finnes imidlertid en genial metode for å bli kvitt mosen.

Linternaute har   nå introdusert internett for det.

Å fjerne mose manuelt med verktøy kan være en kjedelig og tidkrevende oppgave. Så hva er den beste metoden for å fjerne mose fra en innkjørsel?

Daniel Scholfield, direktør for The Expert Gate Company og landskapsekspert, har delt en enkel løsning som 'fungerer som magi' - og best av alt, du har sannsynligvis allerede de nødvendige produktene i hjemmet ditt.

Til oppgaven trenger du natron, hvit eddik, vann, en stor bøtte, en sprøyte og en kost med stiv bust.

MERK: Hjemmelagde produkter og vanlig eddik er ikke godkjent for bruk, og det er ulovlig å bruke produkter som ikke er godkjent av Miljøstyrelsen for ugrasbekjempelse. Bruk av hvit eddik for å fjerne mose er derfor ikke lovlig i Danmark, men kan brukes for eksempel hvis du har en feriebolig i Frankrike.

For å utrydde mose i oppkjørselen, bland natron eller hvit eddik med varmt vann i en bøtte. Hell deretter løsningen i en sprøyte slik at den lett kan fordeles mellom flisene i innkjørselen.

Spray deretter områdene som er påvirket av mose.

Sørg for å spre blandingen jevnt over alle berørte områder. La det virke i ca 15 minutter. Men prøv å ikke la løsningen sitte for lenge, da dette kan forårsake flekker eller misfarging på oppkjørselen.

Når de 15 minuttene er ute, kan du bruke varmt vann og en skrubbebørste for å fjerne blandingen fra de behandlede områdene. Du må kanskje skrubbe flere ganger for å fjerne produktet helt.

Bruk deretter en stiv børste til å skrubbe bort all den døde mosen. Det krever litt innsats, men resultatene vil være verdt det.

"Når all mosen er fjernet, vil du sitte igjen med en perfekt rengjort innkjørsel som ser ut som ny," sier ekspert Daniel.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.