Mamma går ned 60 kilo ved å ekskludere én ting fra kostholdet

25/11/2022 14:47

Sofie

Livsstil
Foto: Privat
Foto: Privat
Legen ga den overvektige kvinnen en beskjed som føltes som en dødsdom – men så tok hun opp kampen og droppet én ting fra kostholdet.

En engelsk kvinne ved navn Davina Bywater har vært avhengig av å spise smørbrød i flere år.

Den 37 år gamle moren spiste ofte i det skjulte, og hvert måltid besto av minst to skiver hvitt brød.

Selv om Davina Bywater var klar over at hun hadde vært overvektig hele livet, fikk hun et sjokk da hun logget på internett for å sjekke journalene sine.

I dem sto det at hun hadde vært registrert som overvektig siden hun var 10 år.

Den sjokkerende informasjonen fikk alarmklokkene til å ringe for den engelske kvinnen som på grunn av en livslang nyresykdom hadde fått avslag på kirurgisk inngrep for å bli kvitt de ekstra kiloene.

Davina Bywater spiste toast- eller smørbrød med pølse til frokost.

-Jeg spiste flere smørbrød ved lunsjtid, mens jeg hver eneste dag hadde brød med ost som mellommåltid før middag, sa Davina Bywater til Metro.

– Når jeg først begynte å spise brød og ost om kvelden, var det vanskelig å slutte. Av og til spiste jeg en halv ost, forklarer hun og fortsetter:

"Smørbrød var definitivt min største svakhet," sier Davina Bywater.

For fire år siden skjedde endringen da legen fortalte henne at hun var for overvektig til å gjennomgå en nyretransplantasjon.

"Jeg har alltid visst at nyrene mine ville svikte på et tidspunkt, men jeg hadde ikke tenkt på at vekten min ville komme i veien for en transplantasjon," sier Davina Bywater.

Meldingen føltes som en dødsdom, som på dette tidspunktet veide over 120 kilo.

Foto: Slik så hun ut før vekttapet

"Jeg følte meg så desperat. Jeg ba om en vekttapsoperasjon, men legen min ville ikke henvise meg," forklarer Davina Bywater.

Hun valgte derfor å ta opp kampen, og ved å bytte ut smørbrød med salater gikk hun ned rundt 65 kilo på tre år.

Jeg fant en indre selvdisiplin. Det var ikke en diettplan «alt eller ingenting», sier Davina Bywater og forklarer at hver lørdag spiste hun akkurat det hun ville.

"Jeg er lettet over at jeg klarte å gjøre en endring slik at livet mitt ikke lenger står på spill," sier Davina Bywater.