Forside LIVSSTIL Mange er i tvil: Bør kjøtt skylles før steking?

Mange er i tvil: Bør kjøtt skylles før steking?

Hand,Washing,Meat,Water,Sink
Shutterstock.com

Gjør du det?

Akkurat nå leser andre

Tenker du noen gang på hva som skjer når du skyller rått kjøtt under springen?

For mange er det en vanlig kjøkkenrutine som føles naturlig og hygienisk.

Men eksperter advarer nå om at denne vanen kan gjøre mer skade enn gagn – både for deg og kjøkkenmiljøet ditt.

Sprer bakterier

Ernæringsfysiolog Michał Wrzosek forklarer til det polske mediet WP Kobieta at vasking av kjøtt faktisk sprer farlige bakterier som Salmonella og Campylobacter.

Når du skyller kjøtt under rennende vann, risikerer du å spre mikroorganismer til overflater som vasken, benkeplater, kjøkkenutstyr og til og med klærne dine.

Les også

«Å vaske kjøttet vil spre bakteriene over hele vasken», advarer Wrzosek.

En stor misforståelse

Mange vasker kjøtt i den tro at det fjerner skadelige stoffer, men dette er en stor misforståelse.

Ifølge eksperten er den beste måten å drepe bakterier på å tilberede kjøttet på høy varme – for eksempel steking, koking eller baking.

Temperaturer over 70 grader Celsius er effektive for å nøytralisere bakteriene.

Hvis du fortsatt vil rengjøre den…

Hvis du fortsatt føler behov for å rengjøre kjøttet før steking, anbefales det å tørke det av med et fuktig kjøkkenpapir og kaste det umiddelbart.

Les også

Det er også viktig å bruke separate skjærefjøler og redskaper til rått kjøtt og sørge for grundig håndvask etterpå.

Ved å kvitte deg med denne risikable vanen og følge enkle hygieneregler, kan du unngå å gjøre kjøkkenet ditt til et sted for farlige bakterier.

Ads by MGDK