Mange gjør den samme feilen: Disse tingene bør du aldri sette i kjøleskapet

21/07/2023 05:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ikke alle varer trenger å oppbevares i kjøleskap.

De fleste av oss har et utvalg av sauser og dressinger i kjøleskapet. Det kan være ketchup til en stekt pølse eller majones til en eggesandwich.

Disse flaskene og rørene er godt fylt i kjøleskapsdøren og bråker når du åpner og lukker døren. Nå viser det seg imidlertid at det faktisk ikke er nødvendig for dem å ta opp plass i kjøleskapet.

Det melder medie Today.com, som har snakket med ernæringsfysiolog Lauren Feingold.

Hun forklarer at det i utgangspunktet er to forskjellige typer dypping.

– De vanligste dippene som ketchup, sennep og varm saus må som regel bare oppbevares i skapet, slik at du slipper å føle behov for å sette dem i kjøleskapet.

Generelt må sauser og dressinger som inneholder meieri, grønnsaker eller frukt være i kjøleskapet. De som inneholder eddik, sukker, salt og alkohol er ikke nødvendig.

Slik oppbevarer du dippen

Noen ingredienser bør alltid oppbevares i kjøleskap.

Disse inkluderer meieriprodukter som krem eller yoghurtbaserte dressinger. Disse skal alltid oppbevares i kjøleskap. Majones er laget av egg og må også kjøleskapes, akkurat som alt med grønnsaker og sitrus også krever lave temperaturer.

Mutteroljer som mandel- eller sesamolje må også være i kjøleskapet. Ellers er det fare for at de harskner.

Men som nevnt finnes det også en hel rekke dipper som har det beste utenfor kjøleskapet.

Disse inkluderer for eksempel soyasaus, østerssaus, fiskesaus, honning og varm saus. Disse er fine ved romtemperatur.

Kokosolje og peanøttsmør er også helt greit utenfor kjøleskapet. Faktisk bør de helst være der ute. Ellers kan de lave temperaturene gjøre det både vanskelig og vanskelig å få ut av sine respektive krukker og kar.

Syltetøys finten

Det er en vanlig misforståelse at syltetøy og gelé har det beste utenfor kjøleskapet.

Det er imidlertid en feil hvis du vil at syltetøyet ditt skal vare så lenge som mulig. Det høye innholdet av sukker gjør dette mulig, men da varer produktene bare ikke så lenge som når de oppbevares på et kjølig sted.

Akkurat denne regelen kan brukes til noe av tvilen som oppstår når man pakker ut handlenett etter en vellykket handletur, sier Feinhgold.

– Spørsmålet du må stille deg er: Hvor ofte bruker jeg ketchup? Hvis du elsker ketchup til frokost egg og bacon og samtidig spiser burger med pommes frites hver dag, kan du enkelt la ketchupen stå på bordet. De som bruker ketchupen mindre, bør sette den i kjøleskapet for å forlenge holdbarheten, sier ernæringsfysiologen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.