Mange gjør det når det er varmt ute: Nå advarer eksperter

01/06/2023 08:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Når temperaturen stiger ute, vil mange nordmenn foretrekke et kjølig bad før sengetid. Men det er faktisk ikke en god idé.

Sommeren 2018 var en ekstremt varm sommer, og det er ennå ikke kjent om denne sommeren blir like varm. Når temperaturen stiger til over 25 grader, og når nettene også er varme, blir du desperat etter å finne en måte å kjøle deg ned på.

Og når du tenker på måter å kjøle deg ned raskt på norske sommernetter, vil tanken på et rykende varmt bad sannsynligvis aldri krysse tankene dine.

En ekspert har imidlertid anbefalt nettopp dette, og har advart mot å hoppe inn i en «kontraproduktiv» kalddusj hvis du skal sove i varmen.

Ifølge denne eksperten kan det å ta et varmt bad faktisk gjøre underverker for å senke kroppstemperaturen under en hetebølge, slik at du føler deg avslappet og komfortabel før du går i dvale.

Kalde dusjer, derimot, kan føre til at du føler deg enda varmere enn du gjorde før, noe som reduserer sjansene dine for å få en god natts søvn.

Det skriver Mirror.

– Vi anbefaler å ta et varmt bad for å kjøle seg ned under en hetebølge. Mange kjøper dyre vifter eller fryseflasker, men en av de enkleste måtene å kjøle seg ned på er å faktisk ta et varmt bad, sier Dominic Lees-Bell fra luksusbaderomsleverandøren Drench.co.uk.

– Å ta et kaldt bad kan faktisk virke mot sin hensikt, ettersom kroppen vår, når den er nedsenket under ekstremt kalde forhold, prøver å regulere kjernetemperaturen. Dette betyr at du faktisk kan føle deg varmere enn du gjorde før du prøvde å kjøle deg ned. Ved å ta et varmt bad, er vi i stand til å senke kroppstemperaturen da det stimulerer kroppens termoreguleringssystem, la han til.

Forskning fra National Sleep Foundation støtter denne uventede metoden med en online guide som anbefaler at det er bedre å ta "varme bad når temperaturen er svært høy".

Læs også:

Hva er din favoritt sovestilling? Her er den overraskende betydningen for din personlighet Har du en spesiell sovestilling du foretrekker? I så fall kan det faktisk fortelle mye om din personlighet.
Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.