Mange gjør en stor feil i prosessen.
Akkurat nå leser andre
De fleste har nok en mening om hvordan man skal steke bacon.
Noen sverger til ovnen, andre til airfryeren – men de fleste tyr fortsatt til den klassiske stekepannen når de vil at den velsmakende favoritten deres skal ha akkurat den rette sprøheten.
Og her gjør mange en feil som kunne vært unngått med én liten justering: Du må starte med en kald panne.
Ja, du leste riktig. Dropp det instinktive pannevarmende rykket som ellers sitter i hånden din som en refleks.
Når du legger bacon på en varm panne, skjer det altfor fort. Fettet smelter ikke forsiktig – det spruter, freser og svir ofte kantene før midten i det hele tatt rekker å ta igjen.
Les også
Men når du varmer baconet med pannen, får fettet tid til å smelte sakte, noe som resulterer i en mye jevnere steking og en sprø tekstur uten å være seig.
Det er nesten magisk, men forklart på en veldig praktisk måte: langsom oppvarming = bedre bacon.
Så neste gang du tar baconpakken ut av kjøleskapet på en lørdag morgen, slapp av. Legg baconstrimlene på en kald stekepanne, skru på varmen og la magien skje.
Ventetiden vil bli belønnet med perfekt stekte skiver – ingen svidd hjørner og akkurat den rette balansen mellom sprøhet og saftighet.