Mange har gjort det feil hele livet: Disse matvarene skal ALDRI fryses

18/06/2024 19:52

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Mange er ikke klar over det - men det kan få helsemessige konsekvenser.

Å fryse ned ting er en smart og praktisk måte å forlenge holdbarheten på mat.

I tillegg bidrar det også til å redusere matsvinn, som unektelig er et problem i samfunnet.

Og ved å fryse mat, kan du bevare friskhet, smak og næringsverdi lenger.

Samtidig lar den deg også lage større mengder mat og fryse til senere bruk, noe som sparer tid og energi i en travel hverdag.

Men når det gjelder frysing av mat, har mange ofte gått galt.

Selv om frysing av maten er en praktisk måte å bevare ferskheten og unngå matavfall på, finnes det en rekke matvarer som ikke er egnet for fryseren.

Det er ikke mye å skrive hjem om hvis stivelsesprodukter som kokt pasta, ris og poteter havner i fryseren. Her mister de umiddelbart tekstur og smak.

I tillegg bør grønnsaker og frukt med høyt vanninnhold som tomater, agurker og vannmeloner ikke havne i fryseren hvis du vil unngå at de blir slappe og mister sprøheten.

Meieriprodukter som melk, ost og fløte vil miste konsistensen på kort tid og kan klumpe seg sammen ved svært lave temperaturer.

Og det anbefales også å unngå å fryse de tidligere frosne matvarene, da dette kan bevare skadelige bakterier og øke helserisikoen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.