Mange lurer på dette: Hva betyr når McDonalds-logoet er snudd på hodet?

21/08/2023 07:30

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er ikke ofte man ser det, men det er en spesiell grunn til det.

Et McDonalds-logo er kjent som en stor gul 'M', og det er derfor den også er kjent som 'The Golden Seagull'.

Men kanskje du – på en eller annen måte – har blitt kjent med at fastfoodkjedens logo noen ganger snus på hodet.

Når du ser det, kan du bli fristet til å tro at det var en spøk, men det betyr faktisk noe helt spesielt når et McDonalds-logo blir snudd på hodet.

Den store gule 'M' blir til en stor gul 'W' og bokstaven står for 'Kvinner'.

Grunnen til at noen logoer blir snudd på hodet er for å hylle hver kvinne og minne den enkelte kvinne på at hun er spesiell på sin måte.

Dette skjedde for første gang i 2018, da kjeden valgte å reversere en logo 8. mars i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen, skriver BoredDaddy .

Noen av de aller første som la merke til endringen mente den hadde noe å gjøre med striden mellom McDonald's og hurtigmatkjeden Wendy's som pågikk den gangen.

Men det var ikke riktig, og logoen ble snudd for å feire kvinner.

I tillegg til å snu fysisk opp ned på flere logoer, snudde McDonalds også logoen på sosiale medier, mens de ansattes arbeidsuniformer nå fikk en 'W'-lignende logo på klærne i stedet for den velkjente 'M'-logoen.

I tillegg ble spesialemballasje implementert i over 100 amerikanske McDonalds-restauranter, slik at emballasjen også kunne være en del av moten

"For første gang i vår merkevarehistorie snudde vi våre ikoniske buer for den internasjonale kvinnedagen for å feire de ekstraordinære prestasjonene til kvinner overalt og spesielt i restaurantene våre," sa Wendy Lewis, McDonald's Chief Diversity Officer.

Lauren Altmin, som er selskapets talsperson, sa at kvinner er godt representert på restauranter i USA:

«I USA er vi stolte av mangfoldet vårt, og vi er stolte av å dele at seks av 10 restaurantsjefer i dag er kvinner. Logoen vil bli endret på alle selskapets sosiale mediekanaler.»

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.