Mange nordmenn er ikke klar over det: Derfor bør du alltid sove med døren lukket

06/04/2024 08:47

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan være ganske farlig å sove med døren åpen.

Sikkerhetseksperter advarer om den ekstremt farlige vanen mange har med å sove med soveromsdøren åpen av ulike grunner.

Hvis du er en av dem som sover med soveromsdøren åpen, så er det en viktig grunn til å lytte opp. Ifølge American Institute for Security Research (FSRI) kan en lukket dør utgjøre en avgjørende forskjell mellom liv og død.

Mange tror feilaktig at det er tryggere å la døren stå åpen for bedre ventilasjon eller å høre barn eller kjæledyr om natten, men forskning viser det motsatte.

I tilfelle brann fungerer en lukket dør som en effektiv barriere for å bremse spredningen av flammer og giftig røyk. Dette gir beboerne mer tid til å reagere og evakuere trygt.

FSRI-studier viser at folk i gjennomsnitt bare har omtrent tre minutter på seg til å unnslippe en brann i hjemmene sine. Denne tidsperioden er betydelig mindre enn for rundt ti år siden på grunn av økt bruk av plast i byggematerialer og møbler, noe som gjør branner mer aggressive og sprer seg raskere.

Å lukke døren om natten er derfor en enkel, men effektiv måte å forebygge og beskytte mot potensielt dødelige branner.

Husk at dette rådet ikke bare gjelder ditt eget soverom, men også barne- og gjesterom.

Ved å ta enkle forholdsregler som å lukke døren om natten og ha fungerende røykvarslere, kan vi alle bidra til å skape et tryggere og tryggere hjemmemiljø.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.