Mange nordmenn gjør det flere ganger om dagen: Nå advarer leger mot denne 'uskyldige' vanen

19/12/2023 17:00

Sofie

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Meldingen er klar. Vær forsiktig med å gjøre det.

I en tid hvor sosiale medier har blitt en integrert del av hverdagen vår, har det blitt en plattform hvor farlige trender kan ta av med lynets hastighet.

Og denne historien er intet unntak.

En slik trend som har fanget oppmerksomheten til mange er "neck snapping", en teknikk som har fått mer enn 1,8 milliarder visninger på TikTok - men denne trenden er ikke uten alvorlige konsekvenser.

Doktor Ever Arias avslører dette. Hun legger ikke skjul på at det å brekke nakken ikke kommer uten konsekvenser:

"Det var en pasient i 20-årene som kom til legevakten etter at hun sa at hun hadde forsøkt å knekke opp nakken. Etter det andre forsøket hørte hun et smell og opplevde voldsomme smerter. Etter at vi undersøkte henne fant vi ut at hun hadde en kompresjonsbrudd i ryggraden," sier Ever Arias i videoen.

En skade som ble forverret av hennes hypermobile leddtilstand, en tilstand der leddene kan bøye eller strekke seg mer enn normalt. Ever Arias understreker i samme slengen at selv om noen kan se denne trenden som et ufarlig spill, kan konsekvensene være alvorlige og langvarige.

Han går til og med så langt som å advare mot å la kiropraktorer jobbe på halsen, da han har sett tilfeller der folk har kommet til legevakten med hjerneslag etter at en kiropraktor har fått jobbe på halsen, med resultatet en vertebral arterie.

I en tid der sosiale medier har gjort det enkelt å spre trender og fenomener, er det viktig å være kritisk og varsom, spesielt når det gjelder praksis som kan få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Du kan se tiktoken nedenfor:

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.