Mange nordmenn gjør disse feilene når de fyller i oppvaskmaskinen: Her er 12 ting du ALDRI bør sette inn

25/10/2023 23:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
De 12 tingene du aldri bør putte i oppvaskmaskinen.

I en tid hvor oppvaskmaskinen har fått en høy stjerne blant mange dansker og har blitt en uunnværlig del av mange husholdninger, er det nå en øyeåpner fra YouTube-kanalen Smart Fox.

Han avslører ting du absolutt ikke bør putte i dette husholdningsapparatet – og årsaken er ikke alltid det du kanskje tror. Men likevel er dette ting som folk vanligvis kaster i oppvaskmaskinen uansett.

Men som videoen raskt gjør klart, er dette en praksis som kan føre til uventede og uønskede konsekvenser:

«Enten fordi det bare er uhygienisk, eller fordi det du putter i oppvaskmaskinen kan gå i stykker i prosessen», advarer videoen blant annet.

Videoen presenterer totalt 12 gjenstander som du bør tenke deg om to ganger før du kaster dem i oppvaskmaskinen.

Det er en liste som inneholder både overraskelser og åpenbare ting, men som samlet sett gir et nyansert bilde av hvordan du best kan ta vare på oppvaskmaskinen din – og dermed også av deg selv og din familie.

"Har du alltid kastet noen av disse tingene i oppvaskmaskinen?" spør videoen retorisk, og det er et spørsmål som får seeren til å reflektere over sine egne vaner.

Det er nettopp denne typen bevisstgjøring som gjør videoen både relevant og verdifull. Du kan se de 12 tingene du ikke må kaste i oppvaskmaskinen nedenfor: