Sopp har en tendens til å bli glemt bakerst i grønnsaksskuffen til de blir triste og brune. Men det finnes faktisk en veldig enkel løsning som kan holde dem ferske i opptil syv dager – og alt som kreves er riktig plassering i kjøleskapet, melder The Mirror.
Mange tror feilaktig at sopp kan stå på kjøkkenbenken i noen dager. Men ifølge matentusiastene hos Food 52 er dette en feil som forkorter levetiden deres betydelig. Sopp inneholder mye vann, og det er derfor de må oppbevares kjølig.
"Fordi de inneholder så mye vann, bør sopp oppbevares i kjøleskapet for å holde seg så fersk som mulig. Du kan kanskje slippe unna med å ha dem på kjøkkenbenken i en dag eller to, men hvis du vil holde dem ferske i flere dager – eller opptil en uke – bør de plasseres på en hylle i kjøleskapet", skriver Food 52.
Hvis du vil gjøre det riktig, bør du oppbevare dem i originalemballasjen – helst en med små hull slik at fuktigheten slipper ut. Alternativt kan de oppbevares i plastfolie med noen hull. Fryseren, derimot, er ikke tillatt – den ødelegger både smaken og teksturen.
Sopp er ikke bare supre på komfyren. De er også fullpakket med fiber, vitaminer og spesielt vitamin D – spesielt hvis du får tak i de som er merket «UV-behandlet». Og med det rette trikset holder de seg deilige og brukbare i flere dager.
Samtidig sparer det deg både penger og frustrasjonen over matsvinn. Det er små justeringer som utgjør en stor forskjell på kjøkkenet.