Mange som ikke vet det: Disse 4 tingene må du ALDRI putte i mikrobølgeovnen

07/04/2024 09:22

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Veldig mange gjør det uansett.

Det har ikke gått upåaktet hen at mikrobølgeovnen er en praktisk og rask måte å varme opp mat eller varme opp matrester fra tidligere måltider.

Men det er visse ting og matvarer som kan forårsake problemer hvis du legger dem i mikrobølgeovnen.

Og media realsimple legger ikke skjul på at det er viktig å vite om disse potensielle farene for å unngå skade eller ødeleggelse.

Egg - Ikke varm opp hele egg i mikrobølgeovnen, da de kan eksplodere og skape kaos i ovnen og hjemmet ditt. Hvis du vil nyte et varmt egg, kan du kutte det i mindre biter og varme det forsiktig.

Vann - Selv om det kan være fristende å bruke mikrobølgeovnen til å koke vann raskt, kan det være farlig. Vann som varmes opp i mikrobølgeovnen kan bli for varmt og eksplodere og føre til brannskader. Det er best å bruke en vannkoker for å koke vannet.

Chilipepper - Når chilipepper varmes opp i mikrobølgeovn, frigjør de capsaicin, stoffet som gir dem den sterke smaken. Når du åpner mikrobølgeovnen, kan den varme luften fra chilipepperen irritere øyne, nese og svelg. I stedet er det bedre å steke eller grille chilipepper.

Fjern beholdere - Vær forsiktig med å varme opp mat i beholdere som ikke er egnet for mikrobølgeovn.

Styrofoam-beholdere og uttaksbeholdere med håndtak kan frigjøre skadelige kjemikalier eller forårsake brann ved oppvarming. Sørg alltid for å bruke mikrobølgesikre beholdere som er beregnet for oppvarming.

Ved å ta hensyn til disse forholdsreglene kan du bruke mikrobølgeovnen din trygt og raskt vinke farvel til potensielle farer.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.