Mange vet det ikke: Derfor bør du legge sitroner på nattbordet

30/07/2023 22:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Sitrusfrukter som sitroner er kjent for sine helsemessige fordeler, men visste du at det er mer enn bare god smak og vitaminer? Det beste er at du ikke engang trenger å spise sitronene for å dra nytte av egenskapene deres.

Nedenfor kan du lese om hvordan du får mest mulig ut av denne fantastiske frukten. En enkel metode er å kutte tre sitroner og legge dem på nattbordet ditt. Sitroner fungerer som en naturlig luftfrisker.

Deres forfriskende sitrusduft kan hjelpe til med å maskere lukt og spre en behagelig aroma i rommet. Sitronduften er ofte forbundet med renslighet og kan skape en mer behagelig atmosfære.

Det er flere måter å bruke sitroner for å friske opp luften:

  1. Sitronskiver: Bare skjær sitronen i skiver og legg dem i en bolle eller på en tallerken. Platene frigjør sin naturlige duft og hjelper til med å friske opp luften i rommet.

  2. Sitronspray: Du kan lage en hjemmelaget sitronspray ved å kombinere fersk sitronsaft med vann i en sprayflaske. Spray blandingen inn i rommet for å gi luften en forfriskende sitrusduft.

  3. Potpurri med sitronskall: Spar skallene fra de brukte sitronene og la dem tørke. Når de er tørre, kan du legge dem i en liten bolle eller pose og oppbevare dem på forskjellige steder i hjemmet ditt for å fungere som naturlige luftfriskere.

  4. Sitron og natron: Bland sitronsaft med natron for å lage en pasta. Legg denne blandingen i en liten tallerken og plasser den i rommet. Kombinasjonen av sitron og natron kan bidra til å absorbere lukt og friske opp luften.

Men det stopper ikke her. Å sove ved siden av ferske sitronskiver kan også ha noen positive helsefordeler. Ifølge Diane Elizabeth, grunnlegger av Skin Care Ox, har sitroner faktisk en slags aromaterapeutisk effekt.

Å inhalere den subtile sitronduften om natten kan bidra til å øke konsentrasjonen og senke stressnivået. Dette kan skyldes økt produksjon av serotonin samt beroligende effekter på luftveiene.

Det er utrolig hvor enkelt et triks som dette kan forbedre livskvaliteten din. I århundrer har sitronolje også blitt brukt som en kraftig eterisk olje for aromaterapi, og den indiske ayurvediske legen JV Hebbar er enig i de mange fordelene med sitronduft.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?